Nedjelja, 19. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Najnoviji početak

Novi izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije: "Moramo napraviti rezultat, nema tu neke mudrosti"

Autor: Hina

18.04.2023. 15:41
Novi izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije:

Foto: Josip Sesar/Foto REUTERS

Imam ideje, a najvažnije da se momci koji dođu u reprezentaciju ovdje osjećaju ugodno - rekao je Sesar“Košarka je momčadski sport i želim da svi zajedno težimo ciljevima naše košarke”, rekao je Josip Sesar, novi izbornik hrvatske reprezentacije na konferenciji za novinare.


Sportski direktor reprezentacije Aleksandar Petrović dostavio je Upravnom odboru HKS-a imena dvojice kandidata, a čelni ljudi hrvatske košarke su između Darija Gjergje i Josipa Sesara odabrali ovu potonju opciju.


„Bit ću originalan i reći kako mi je velika čast i zadovoljstvo što sam postao izbornik. Hvala sportskom direktoru Petroviću koji me je predložio i svim čelnim ljudima HKS-a koji su me odabrali za ovu dužnost. Jasno da sam nervozan jer ovaj posao je velika obaveza. Ispred nas je radno ljeto iako smo dosta toga već pripremili u ranijim razgovorima. Ono što se trenutačno zna jest da pripreme počinju 5. srpnja i dotad ću razgovarati sa svojim stožerom kako bi postavili sve stvari na svoje mjesto. U stožeru će sa mnom biti Ivan Tomas, Ivan Perinčić i Bariša Krasić, a još ćemo vidjeti kako riješiti pitanje kondicijskog trenera“, rekao je na početku Sesar koji se potom okrenuo pitanju o samim igračima.
„Prvenstveno se nadam da neće biti otkaza, već da ćemo biti dobro sastavljeni za sve ono što nas čeka. Vjerujem u plan koji sam zamislio i spreman sam na razgovore sa svim igračima koji imaju želju i volju za reprezentacijom. Otvoren sam prema svima i svi će imati svoju mogućnost. Računam na sve igrače, na naše najbolje iz NBA lige, ali i sve ostale. Primjerice, Luka Božić, koji dosad nije igrao je vrlo visoko u mojim planovima“.


Sesar se kratko osvrnuo i na to je li ranije znao da će upravo on biti novi košarkaški izbornik.


„S obzirom da ovdje s nama nije Aco Petrović ne bih volio puno pričati, ali mogu reći da me on od zadnje akcije zove izborniče. Nije mi rekao kako ću biti izabran, ali mi je nekoliko puta spomenuo da sam prvi favorit“.


Općenito o stanju hrvatske košarke i reprezentacije Sesar je podvukao sljedeće.


„Moramo napraviti rezultat, nema tu neke mudrosti. Ovo je momčadski sport i svi zajedno moramo gurati prema našem cilju. Imam ideje, a najvažnije da se momci koji dođu u reprezentaciju ovdje osjećaju ugodno. Svi težimo istom cilju, a to je pravi rezultat. Trenutačno smo u pretkvalifikacijama i slika hrvatske košarke prema van lošija je nego što je realno stanje. Trebamo imati i malo sreće u svemu, a sreću treba isprovocirati“.


Sesar, inače trener Cibone, dotaknuo se i kako su reagirali u njegovom klubu na novu dužnost koju će obnašati.


„U klubu su sretni jer je ovim i Cibona dobila određeno priznanje. U razgovoru s Acom sam dobio informaciju kako je poželjno da izbornik bude u tonusu, u nekom klubu, jer su reprezentativne akcije kratkotrajne. Dijelim njegovom mišljenje po tom pitanju“.