Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Liga za ostanak Prve muške lige, 6. kolo

Jazine po četvrti put svladale Puntamičane

Autor: Paulo Sarić

19.04.2023. 15:55
Jazine po četvrti put svladale Puntamičane

Foto: KK Zadar



I četvrti ovosezonski gradski okršaj Opus Puntamike i Jazina Arbanasa, igran u šestom kolu Lige za ostanak Prve muške lige, otišao je na stranu razvojne momčadi Zadra. Igrači Roka Jurline su na „gostovanju“ u dvorani 3 ŠC Višnjik uvjerljivo slavili rezultatom 81:108 i stigli do svog 16. trijumfa u drugom razredu hrvatske košarkaške piramide. Pola posla je obavljeno već u prvom poluvremenu koje su Jazine dobile s ugodnih 19 razlike (41:60), da bi razlika u kvaliteti u nastavku tek dodatno došla do izražaja, što potvrđuje i konačnih minus 27 iz perspektive Puntamike.


Dvije vezane trice Gabriela Karamarka i Roka Lukića bile su dovoljne momcima u crnim dresovima da se već na samom otvaranju odvoje na dva posjeda prednosti, da bi isti dvojac nedugo potom odveo svoju momčad i na ranu dvoznamenkastu razliku (4:14). Puntamičani su u par navrata priprijetili i prepolovili zaostatak, ali dobro šutersko poslijepodne Jazina se pobrinulo da se gosti čitavu prvu četvrtinu vrte na desetak poena prednosti. Veći broj skokova, prije svega pod suparničkim obručem, i posljedični poeni iz drugih napada dali su impuls košarkašima Roka Jurline, a kada se na to nadovezao i jako dobar dalekometni šut pretočen u devet pogođenih trica do velikog odmora, od čega su čak četiri bilo djelo Josipa Badraka, te neusporedivo veći doprinos igrača s klupe, razlika od 19 poena pri odlasku u svlačionice je bila realan odraz stanja na terenu (41:60).


Otvaranje nastavka je donijelo nešto izjednačeniju igru u kojoj su domaćini zahvaljujući tricama Šimuna Lončara i Dominika Zelanta odbili prvu prijetnju Jazina da se rano odvoje na nedostižnu prednost i već početkom treće četvrtine riješe pitanje pobjednika, pa su uslijedile ravnopravne minute u kojima većih promjena po pitanju odstojanja nije bilo. Tek je serija 0:9 u samoj završnici treće dionice odvela goste na okruglih plus 30 (59:89). Ako ne još i ranije, tada je postalo jasno da će dva boda otići prvoplasiranoj momčadi na ljestvici Lige za ostanak, kao i to da će Puntamičani ostati na samo jednom trijumfu ostvarenom na gostovanju kod Samobora krajem veljače, pa je posljednja četvrtina protekla u mirnom odrađivanju posla mladića iz razvojne momčadi Zadra.




Šestoricu dvoznamenkastih kod Jazina predvodio je Ivan Njegovan s 22 poena i osam skokova, a pratio ga je Josip Badrak s 21 košem, četiri uhvaćene lopte i tri asistencije, dok su najefikasniji u puntamiškim redovima bili Borna Jurela s 22 poena te Šimun Lončar i Dominik Zelanto s 20 koševa, čemu je potonji dodao i deset uhvaćenih lopti.