Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

NBA liga

Memphis izjednačio protiv blijedih Lakersa, Bucksi uvjerljivo stigli do slavlja nad Miami Heatom

Autor: Hina

20.04.2023. 08:23
Memphis izjednačio protiv blijedih Lakersa, Bucksi uvjerljivo stigli do slavlja nad Miami Heatom

Foto: Foto REUTERS

Memphis nije bio u ugodnoj situaciji na startu druge utakmice. Iza sebe je imao poraz u prvom domaćem ogledu, a u drugom dvoboju nije mogao računati na Ja Moranta, svog najboljeg igrača, zbog ozljede ruke



MEMPHIS/MILWAUKEE Košarkaši Memphisa pobijedili su na domaćem parketu LA Lakers 103-93 te su time izjednačili, u seriji na četiri pobjede, na 1-1 u prvom krugu doigravanja Zapadne konferencije.


Memphis nije bio u ugodnoj situaciji na startu druge utakmice. Iza sebe je imao poraz u prvom domaćem ogledu, a u drugom dvoboju nije mogao računati na Ja Moranta, svog najboljeg igrača, zbog ozljede ruke.


No, Memphis je od početka susreta poveo i vodstvo nije ispuštao sve do kraja. Nakon prve četvrtine domaćin je imao vodstvo 30-19, a tijekom treće dionice bilo je i 20 poena razlike za Memphis.




Gosti iz Los Angelesa su uspjeli zaprijetiti u posljednjoj četvrtini, smanjili su na -6, ali dalje od toga nisu došli.


Svi igrači udarne petorke Memphisa ubacili su dvoznamenkasti broj poena. Najbolji su bili Xavier Tillman s 22 poena i 13 skokova te Jaren Jackson Jr. koji je ubacio 18 uz devet skokova. Tyus Jones je dodao 10 poena uz osam asistencija i šest skokova.


Kod LA Lakersa LeBron James je ubacio 28 koševa uz uhvaćenih 12 lopti.


Uvjerljivi i napadački nadahnuti bili su košarkaši Milwaukeeja, svladali su pred svojim navijačima Miami 138-122 i time izjednačili na 1-1 seriju prvog kruga doigravanja Istočne konferencije NBA lige.


Milwaukee je izgubio prvi domaći susret, a u drugom je igrao bez svog najboljeg igrača Giannisa Antetokounmpa koji je ozlijedio leđa tijekom prvog ogleda. No, to domaće igrače nije ni malo omelo te su uvjerljivo ostvarili premijernu pobjedu u doigravanju.


Sve je bilo riješeno nakon prvog poluvremena kada je Milwaukee imao prednost od čak 81-55. U prvom poluvremenu domaći igrači su imali šut iz igre 60 posto te čak 57 posto za tri poena. U prve 24 minute Holiday (21) i Lopez (19) su kombinirano ubacili 40 poena.


U zadnjoj dionici Milwaukee se potpuno opustio pa su gosti s Floride uvjerljivi zaostatak do kraja učinili prihvatljivim.


Za Milwaukee je Jrue Holiday postigao 24 poena uz 11 asistencija i pet skokova. Bobby Portis je imao 13 poena, 15 skokova i pet asistencija, a Brook Lopez 25 koševa.


Prvi strijelac Miami Heata je bio Jimmy Butler s 25 poena, dok je Bam Adebayo dodao 18 uz pet skokova.