Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Dominacija

Mike Brown izabran za najboljeg trenera godine u NBA ligi i to na jedinstven način

Autor: Hina

20.04.2023. 08:16
Mike Brown izabran za najboljeg trenera godine u NBA ligi i to na jedinstven način

Foto: Foto REUTERS

Od 2016. do 2022. godine Brown je radio kao pomoćni trener Golden Statea, a ovo mu je bila premijerna sezona kao prvi trener Sacramenta



SACRAMENTO Mike Brown, 53-godišnji košarkaški trener NBA momčadi iz Sacramenta izabran je za najboljeg trenera godine i to na jedinstven način.


Naime, Brown je postao prvi trener u povijesti koji je dobio svih 100 glasova za prvo mjesto od predstavnika medija čime je potpuno dominirao u utrci za ovom titulom, a suparnici su mu bili na kraju drugoplasirani Mark Daigneault, trener Oklahoma Cityja i Joe Mazzulla, strateg Bostona.


Od 2016. do 2022. godine Brown je radio kao pomoćni trener Golden Statea, a ovo mu je bila premijerna sezona kao prvi trener Sacramenta. Klub je odveo do odličnog omjera 48-34 u osnovnom dijelu sezone te još važnije, Sacramento je time izborio doigravanje po prvi puta nakon 2006. godine. Ranije je Brown kao prvi trener radio u Clevelandu i LA Lakersima.




U prvom krugu doigravanja Zapadne konferencije Sacramento trenutačno vodi 2-0 protiv Golden Statea, aktualnog NBA prvaka.