Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

SJAJNO FINALE

Nazorovci obranili titulu

Autor: Juraj Vunjak

25.03.2024. 19:57
Nazorovci obranili titulu

Foto: Mislav Klanac



Gimnazija Vladimira Nazora je u velikom finalu Košarkaške lige srednjih škola nakon preokreta porazila Tehničku školu rezultatom 49:38 i osvojila treći uzastopni naslov županijskog prvaka.


Košarkaši Nazora loše su započeli utakmicu, obrana Tehničke škola zadavala im je puno problema i prisiljavala ih je na vanjski šut kojeg su redom promašivali. Tehničari su sjajnom kombinatorikom u napadu preko raspoloženog Luke Bilokapića i Josipa Badraka ostvarili seriju od 11 uzastopnih poena i ozbiljno ugrozili prošlogodišnje prvake. Gimnazijalci su se pri kraju prve četvrtine »probudili« i uz pomoć kapetana Nike Šare postigli pet poena i umanjili zaostatak na 5:11. Bio je to ključan trenutak za momčad Nazora koja od tada preuzima kontrolu nad igrom.


Prijelom susreta


Košarkaši gimnazije znatno su podigli kvalitetu defenzivne igre i prisiljavali momčad tehničke na solo akcije koje su većinom bile zaustavljene. Gimnazijalci su izborili nekoliko kontri iz kojih su poentirali i poravnali rezultat na 16:16. Tehničari su počeli griješiti u napadu, dok se napadačka igra Nazora puno poboljšala, a posebice Andro Mirčeta koji se razigrao i pravio velike probleme protivničkoj obrani te je njegova momčad ubrzo došla do vodstva 24:18. Tehničari ipak nisu bili potpuno izvan igre te u drugom poluvremenu pomoću koordiniranih akcija u napadu i smirene obrane uspijevaju umanjiti rezultatski zaostatak na 31:30.


Foto: Mislav Klanac




U posljednjih pet minuta momčad Nazora pokazala je kvalitetu državnog i dvostrukog županijskog prvaka te je uz nekoliko pogođenih trica i kontri ostvarila seriju od deset poena i rezultatski se odvojila na 44:30. Tehničari su se pokušali vratiti u igru, ali vremena više nije bilo te je Gimnazija Vladimira Nazora rezultatom 49:38 osvojila treći uzastopni naslov županijskog prvaka.


– Treći put u nizu smo osvojili titulu županijskog prvaka i sad idemo na državno natjecanje u svibnju koje će se odvijati u Poreču. Tamo branimo titulu državnog prvaka i nadam se da ćemo još jednom potvrditi da smo najbolja škola u Hrvatskoj – izjavio je voditelj Nazora Ante Knežević nakon pobjede njegove momčadi.


Baraković lagano


Voditelj Tehničke škole Elvis Prtenjača komentirao je performans svoje momčadi i čestitao protivnicima.


– Momci su na početku stvarno igrali sjajno, ali kasnije je pala snaga i koncentracija, pojavio se umor i to je presudilo. Dečki su dali sve od sebe, ne mogu im ništa prigovoriti. Čestitam i jednoj i drugoj momčadi, svi su to zaslužili – rezimirao je Prtenjača.


Kod gimnazijalaca najbolji strijelci bili su Torbarina s 15 i Šare s 14 osvojenih poena, dok su najraspoloženiji košarkaši Tehničke bili Bilokapić s 18 i Badrak s 13 poena.


Gimnazija Jurja Barakovića uvjerljivo je porazila Strukovnu školu Vice Vlatkovića rezultatom 62:36 i osvojila treće mjesto Košarkaške lige srednjih škola. Najbolji strijelac Barakovića bio je Šimun Lončar s 15 poena, dok je kod košarkaša Strukovne škole najbolji bio Manuel Dundović s 15 osvojenih poena.


Finale


NAZOR       49


TEHNIČKA       38


(5:11; 21:9; 8:10; 15:8)


ZADAR – ŠC Višnjik, Pomoćna dvorana br. 3. Suci: Modrić, Jančijev.


GIMNAZIJA VLADIMIR NAZOR: Bilokapić, Mirčeta 9, Šare 14, Pehar, Zdrilić 8, Crnković, Peša, Šoša, Ružić 3, Vidaković, Batur, Torbarina 15. Voditelj: Ante Knežević.


TEHNIČKA ŠKOLA: Sorić, Bilokapić 18, K. Bulat, Gobin 4, Badrak 13, B. Bulat, Bušljeta, Madunić 3, Šarić, Pleslić. Voditelj: Elvis Prtenjača.


Za 3. mjesto


STRUKOVNA       36


BARAKOVIĆ       62


(5:17; 4:14; 13:15; 14:16)


ZADAR – ŠC Višnjik, Pomoćna dvorana br. 3. Suci: Modrić, Jančijev


STRUKOVNA ŠKOLA: Dundović 15, Glavaš, Čulin 9, Jurjević 2, Bačić, Perinčić 2, Popović 3,


Brajković, Gospić 5. Voditelj: Ante Džaja.


GIMNAZIJA JURJA BARAKOVIĆA: Skelin 16, Čakarun 6, Jović 9, Vuksan, Mustać, Kačan, Lončar 20, Bašić 3, Niseteo 2, Šango 6, Ivanković. Voditelj: Ivan Marinović.