Srijeda, 8. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

košarkaška liga srednjih škola

Nazor protiv Tehničke u velikom finalu

22.03.2024. 10:35
Nazor protiv Tehničke u velikom finalu

Foto: Luka Jeličić



 


Pred punom tribinom u »trici« na Višnjiku Gimnazija Vladimira Nazora je u dominantnoj izvedbi pobijedila Strukovnu školu Vice Vlatkovića rezultatom 83:43 i izborila finale Županijske lige srednjih škola.


Gimnazijalci su bili bolji od početka te su u prvoj četvrtini nizom manjih serija brzo poveli. Pogodili su nekoliko uzastopnih trica i dobro koristili prilike za kontru i polukontru. Igrači Strukovne škole imali su nekoliko solidnih akcija, nedovoljno za pravi otpor. Strukovna škola podigla je intenzitet napada u drugoj četvrtini, ali obrana Nazora bila je izvrsna. Gimnazijalci su bili učinkoviti u korištenju kontri uz pomoć kojih su ostvarili seriju od 13 poena. Strukovnjaci su počeli puno griješiti zbog čega nisu mogli ozbiljnije ugroziti prednost suparnika. Kapetan gimnazijske momčadi Niko Šare bio je posebno raspoložen, osim sjajnih solo akcija i pogođenih trica također je i razigravao suigrače.




U drugom poluvremenu Nazor je nastavio dominirati i povećavati prednost. Posebno dobri aktualni županijski, ali i državni prvaci bili su u obrambenim skokovima. U posljednjoj dionici obje momčadi imale su puno osobnih pogrešaka. U konačnici velikih 40 razlike za Nazorovce. Igrač utakmice bez ikakve dvojbe bio je Niko Šare s čak 30 poena, uz veliki doprinos u razigravanju svojih suigrača. Nazor je nastavio pobjednički niz nakon što je polufinale izborio s četiri uvjerljiva izdanja u skupini. Kod Strukovne škole najbolji su bili Dundović sa 17 i Brajković s 13 poena.


V. NAZOR       83


V. VLATKOVIĆ       43


(24:11, 25:10 23:13, 11:9)


Dvorana 3 ŠC Višnjik. Suci: Modrić, Jančijev.


GIMNAZIJA VLADIMIRA NAZORA: Bilokapić 5, Mirčeta 6, Šare 30, Zdrilić 11, Crnković 2, Peša 2, Šoša, Ružić 9, Vidaković, Batur 18. Voditelj: Ante Knežević.


STRUKOVNA ŠKOLA VICE VLATKOVIĆA: Dundović 17, Glavaš 4, Čulin, Jurjević 2, Bačić 4, Perinčić, Popović 3, Brajković 13, Gospić. Voditelj: Ante Džaja.



U neizvjesnoj utakmici Tehnička škola je košem Domagoja Bušljete, kojem su to bili prvi poeni, u zadnjoj sekundi pobijedila Gimnaziju Jurja Barakovića rezultatom 41:39 i plasirala se u finale. Tehnička je bolje ušla u susret i ubrzo povela protiv poprilično uspavanog Barakovića. Tehničari su bili dobri u napadu i ostvarili seriju od osam poena kojom su postigli respektabilnu rezultatsku prednost. Gimnazijalci su se vratili u drugoj polovici dionice i s nekoliko sjajnih akcija umanjili prednost. Ono što ih je najviše koštalo bio je velik broj promašenih trica na koje su se kontinuirano odlučivali. Početak druge četvrtine bio je vrlo neizvjestan. Momčad Barakovića podigla je razinu defenzivne igre, ali su u napadu opet konstantno gađali i promašivali trice. Tehnička škola također je bila dobra u obrani te su iz prekinutih napada stvorili i iskoristili nekoliko prilika iz kontri pomoću kojih postižu seriju od šest uzastopnih poena. Gimnazijalci su nastavili biti neobjašnjivo fiksirani na trice i opet su promašili apsolutno svaki pokušaj te su nakon prvog poluvremena imali minus devet na semaforu (16:25).



U drugom dijelu dolazi do velikog preokreta. Gimnazijalci su se branili koncentrirano i prisiljavali su tehničare na puno grešaka. Momčad Barakovića napokon je prestala s fanatičnim pokušajima trice i počela je kreirati timske akcije, koje su urodile plodom. Obje momčadi promašile su nekoliko zicera, no Baraković je ipak bio malo učinkovitiji i uspio umanjiti vodstvo Tehničke škole. Pri kraju dionice gimnazijalci povezuju nekoliko dobrih akcija i napokon uspijevaju pogoditi tricu te pred posljednju dionicu dolaze samo na minus jedan (28:29). Koncentracija Tehničke je popustila te su puno griješili u fazi napada. Gimnazijalci to koriste te nakon nekoliko akcija pogađaju tricu i s rezultatom 29:31 po prvi put dolaze do vodstva. Ono što se dogodio u nastavku može se opisati samo kao »pozitivno ludilo«. Suparnici su naizmjenično poentirali i mnogo griješili u napetim zadnjim minutama. Baraković u posljednjoj minuti u sjajnoj akciji poentira za 39:39. Tehničari su imali svega desetak sekundi svojeg napada kako bi došli do pobjede te se činilo kako će utakmica krenuti u produžetke. Momčad Tehnička sačuvala je hladnu glavu u završnici i Bušljeta nakon skoka u obrani pogađa za veliko slavlje suigrača i brojnih navijača. Kod tehničara najraspoloženiji su bili Bilokapić sa 16 i Badrak s 14 poena, dok je od gimnazijalaca najbolji bio Lončar koji je svojoj momčadi donio 23 poena.


TEHNIČKA       41


J. BARAKOVIĆ       39


(15:11, 10:5, 4:12, 12:11)


Dvorana 3 ŠC Višnjik. Suci: Modrić, Jančijev.


TEHNIČKA ŠKOLA: Sorić, Bilokapić 16, K. Bulat, Gobin 2, Badrak 14, B. Bulat, Bušljeta 2, Madunić 7, Šarić. Voditelj: Elvis Prtenjača


GIMNAZIJA JURJA BARAKOVIĆA: Skelin 4, Čakarun 6, Jović 4, Vuksan, Mustać, Surać, Lončar 23, Faričić, Niseteo, Šango 2, Ivanković. Voditelj: Ivan Marinović.