Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

KOŠARKA

Niko Šare s 35 koševa srušio lidera

Autor: Juraj Vunjak

24.03.2024. 16:03
Niko Šare s 35 koševa srušio lidera

Foto: Luka Jeličić



Jazine Arbanasi su u nevjerojatnoj utakmici, prepunoj preokreta i neizvjesnosti, u završnici svladale do ovog kola vodeće Vrijednosnice iz Osijeka. Susret je od prve minute bio vrlo kompetitivan. Zadrani su bili čvrsti u obrani i preko kontri dolazili do “lakih koševa”. Kapetan Niko Šare sjajno je razigravao svoju momčad. Pri vodstvu Zadrana 17:12 Osijek se podigao nakon sporog početka i uz kombinaciju dobre defenzive i raspoloženog Makaija Ashtona u napadu dolazi do izjednačenja koje je potrajalo do kraja prve četvrtine. U drugoj četvrtini košarkaši Jazina počeli su više griješiti, posebice u napadačkom dijelu.


Osječani su to iskoristili i uz nekoliko uzastopnih kontranapada poveli 31:37. Zadarska momčad teško se snalazila u “unutarnjoj igri te je bila primorana oslanjati se na solo akcije, pa je prvo poluvrijeme završilo u korist gostiju s s osam koševa viška na njihovom kontu (39:47). U nastavku Jazine su polako, ali sigurno pojačavale intenzitet igre. Zadrani su uz pomoć Šare napokon povratili ritam s početka susreta i kroz nekoliko sjajnih akcija i trica su pokazali kako su još uvijek konkurentni. U posljednjih deset minuta gledatelji su mogli svjedočiti vrhunskoj košarci. Zadarska momčad se tricom Andre Mirčete približila na 69:72 i ozbiljno zaprijetila “Brokerima”. Raspoloženi Ashton i Primorac su s nekoliko ubačaja čvrsto držali goste u minimalnom vodstvu, ali su Jazine čvrstom obranom zaustavile nekoliko ključnih napada Osječana i preko kontri napokon poveli (84:83), te u manje od dvije minute povećale rezultatsku prednost na šest poena (89:83). Igrači Domagoja Kujundžića su se potom serijom 5:0 približili Zadranima, ali u posljednjoj minuti domaćin ostaje čvrsto na zemlji te zaključuje utakmicu rezultatom 97:93. – Izuzetno mi je drago što smo napokon uspjeli dobiti protivnika premijerligaške kvalitete. Drago mi je zbog momaka, ovo im je nagrada za sav trud koji ulažu. Vjerovali smo u sebe i smatram da je pobjeda zaslužena. Imamo težak raspored, u zadnje vrijeme smo odigrali puno utakmica. Sada se trebamo odmoriti, a onda nastavljamo s treningom i idemo po nove pobjede – izjavio je trener domaćih Roko Jurlina, koji je u svojim redovima u prvom planu imao Šaru s 35 poena, osam skokova i sedam asistencija (42 indeksna poena), dok su kod Osječana najbolji bili Makai Ashton s 38 i Mladen Primorac s 27 poena.


– Niko je odrastao kroz sezonu, dao sam mu kapetansku vrpcu jer smatram da to zaslužuje i on sada to na terenu vraća, svaka mu čast. Ne bih ni podcjenjivao ostale igrače, svi su dali sve od sebe i porazili kvalitetnu momčad Osijeka – rekao je Jurlina. Jazinama je ovo prva pobjeda nakon negativnog niza od četiri poraza te su na sedmom mjesti s 12 pobjeda i isto toliko poraza. Zadrani će u idućem kolu gostovati kod zagrebačke Hermes Analitice koja se trenutačno nalazi na devetom mjestu poretka. Vodi Kvarner 2010 (22-2).




JAZINE A.      97
VROS      93
(25:25, 14:22, 27:25, 31:21)
ZADAR – Dvorana 3 ŠC Višnjik. Gledatelja: 40. Suci: Karlo Mirčeta, Ante Bralić, Neven Jurjević.
JAZINE ARBANASI: Mustać, Šare 35, Bilokapić 4, Dundović 9, Badrak 6, Mirčeta 16, Josipović, Lončar 9, Zovko 6, Dević Obradović 12. Trener: Roko Jurlina.
VRIJEDNOSNICE OSIJEK: Ashton 38, Martinović, Kujundžić, Dmitrović, Vladović 9, Budimir 3, Šiško, Bjelanović 17, Primorac 27, Kotrulja 4. Trener: Domagoj Kujundžić.