Subota, 4. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Hrvatska kadetska reprezentacija

Jurlina: Ne smijemo se zanositi, već trebamo nastaviti raditi

Autor: Paulo Sarić

12.07.2023. 14:46
Jurlina: Ne smijemo se zanositi, već trebamo nastaviti raditi

Foto: HKS



Hrvatska reprezentacija za košarkaše do 16 godina upisala je i drugu pobjedu u pripremnim utakmicama pred odlazak na Europsko prvenstvo B divizije koje se od 4. do 13. kolovoza održava u rumunjskom Pitestiju. Nakon što su u nedjelju navečer svladali Poljsku sa 85:77, u utakmici u kojoj su ubacili tek gotovo svaki treći šut iz igre (25-74), izabranici Roka Jurline prekjučer su uvjerljivo svladali vršnjake iz najveće slavenske članice Europske unije rezultatom 91:66.


Presudio nastavak


Poljaci su tijekom prvih deset minuta igre pružali jako dobar otpor našim mladićima te su se nakon polaganja Macieja Keniga iz kontre na otvaranju sedme minute odvojili i na dvoznamenkastu prednost (9:19), da bi u drugu dionicu ušli sa zalihom od dva posjeda.


Hrvatsku je u tim trenucima na priključku držao dvojac Borna Katanović-Bruno Bubalo koji je davao vrijedan napadački impuls našim košarkašima, no za više od tijesnog egala valjalo je sačekati 14. minutu kada je Arijan Seba tricom pokrenuo, a Katanović s iste udaljenosti zaključio hrvatsku seriju 9:0, nakon koje je semafor pokazivao 40:33 za izabranike Roka Jurline.




Do odlaska na veliki odmor domaćini su sagradili i dvoznamenkastu prednost (51:40), da bi se presudnom pokazala treća četvrtina u kojoj su mladi Hrvati vezali 15 koševa bez odgovora i u samo nekoliko minuta »odmaglili« na ogromnih 81:48, nakon čega je priči bio kraj.


Treba nastaviti raditi


– Odigrali smo dvije odlične utakmice u dva dana, no ne trebamo se zanositi time, već trebamo nastaviti raditi iz dana u dan i učiniti sve kako bismo ostali zdravi i dočekali prvenstvo u najboljem mogućem stanju. Sada se okrećemo novom ciklusu treninga i pripremnih utakmica, i to je jedino što nas zanima u narednom razdoblju – kazao je izbornik hrvatske reprezentacije za košarkaše do 16 godina.


Jurlina je ravnomjerno rasporedio minutažu na svih 12 mladića, pri čemu nitko nije igrao manje od deset ni više od 20 minuta, a najefikasniji je ponovno bio kapetan Borna Katanović koji je susret završio s 25 poena i devet skokova. Toni Josipović je utakmicu završio sa šest koševa, četiri skoka i dvije asistencije, dok je drugi mladi Zadranin Luka Bičić dodao dva poena.