Subota, 18. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Ljetna stanka

Luka Modrić priključit će se pripremama Reala u Madridu 19. srpnja, isti dan momčad leti u SAD

Autor: Hina

12.07.2023. 12:20
Luka Modrić priključit će se pripremama Reala u Madridu 19. srpnja, isti dan momčad leti u SAD

Foto: Luka Modrić/Foto REUTERS

Nogometaši "kraljevskog kluba" u ponedjeljak su se vratili s odmora u kamp u sjevernom madridskom predgrađu Valdebebas gdje su počeli pripreme za nadolazeću sezonu



MADRID  Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić priključit će se suigračima u Real Madridu 19. srpnja te isti dan poletjeti s njima na pripreme u Sjedinjene Američke Države, rekao je Hini klupski dužnosnik.


Nogometaši “kraljevskog kluba” u ponedjeljak su se vratili s odmora u kamp u sjevernom madridskom predgrađu Valdebebas gdje su počeli pripreme za nadolazeću sezonu.


“Luka i ostali reprezentativci, koji su nastupali za svoje zemlje, vratit će se 19. srpnja uoči polaska u SAD”, rekao je dužnosnik.




Modrić je prošli mjesec produžio ugovor za dodatnu sezonu, do 30. lipnja 2024. godine, a na odmoru je od 19. lipnja i finala Lige nacije u kojem je Hrvatska izgubila od Španjolske nakon izvođenja 11-eraca.


Vezni igrač, koji će u rujnu napuniti 38 godina, nastupa za Real Madrid od ljeta 2012. godine. U nadolazećoj sezoni će biti dokapetan momčadi, uz kapetana Nachu Fernandeza. Obojica su s Real Madridom osvojila 23 trofeja, a Modrić je odigrao 488 utakmice.


Igrači Real Madrida će na pripremama u Sjedinjenim Državama igrati 24. srpnja protiv Milana, 27. srpnja protiv Manchester Uniteda, 29. srpnja s Barcelonom, a turneju će okončati 3. kolovoza dvobojem s Juventusom. Sve utakmice se igraju u okviru turnira “Soccer Champions Tour 2023.”.


Modrića i Nacha, koji su lani osvojili europski Superkup, Svjetsko klupsko prvenstvo i španjolski Kup, dva pehara dijele do bivših suigrača Karima Benzeme i Marcela koji imaju rekordnih 25 trofeja osvojenih s Real Madridom.