Nedjelja, 5. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Večeras u 21 sat

Jazine kreću u lov na završnicu Krešinog kupa

Autor: Andrija Dešpoja

18.10.2023. 08:57
Jazine kreću u lov na završnicu Krešinog kupa

Foto: Mate Komina



Košarkaši Jazina Arbanasa zasad uživaju u prvim tjednima nove sezone. Igrači razvojne momčadi Zadra iza sebe imaju dvije uvodne pobjede u Prvoj muškoj ligi i to obje izborene kroz ušicu igle. Kaštelansku Ribolu su mladići koje s klupe vodi mladi stručnjak Roko Jurlina svladali u posljednjim sekundama četvrte četvrtine zahvaljujući preciznoj ruci Srđana Brocića s linije slobodnih bacanja, da bi u subotu tek nakon tri produžetka bili bolji od pulske Stoje u utakmici koju su nakon gotovo punog sata košarke prelomili Mate Mandić i Andro Mirčeta. Uz ligaške izazove, Zadrani za sada jako dobro brode i regionalnom fazom Kupa Krešimir Ćosić, gdje su dogurali sve do velikog finala u kojem će večeras od 21 sat tražiti prolaz među 16 najboljih hrvatskih momčadi.


Izjednačeni suparnici


Da bi se stiglo do velike nagrade koja donosi nastup u osmini finala Krešinog kupa mora se proći prepreka zvana Ribola Kaštela, koju će »Žuta podmornica« ugostiti u dvorani 3 na Višnjiku. Bit će to novi dvoboj starih poznanika koji su snage odmjerili i prije deset dana na istome mjestu kada su u ravnopravnom dvoboju dvaju izjednačenih suparnika trunčicu više sreće i znanja imali domaćini koji su slavili s teških, ali slatkih, 90:89.


– Čeka nas zahtjevna utakmica protiv iskusnog protivnika koji će se sigurno htjeti revanširati za nedavni poraz u prvenstvu. Tada smo za nijansu bili bolji te očekujem sličan odnos snaga i susretu koji je na rasporedu u srijedu. U odnosu na taj dvoboj skupili smo određeni fond treninga, što nas je učinilo boljima. U posljednje vrijeme ostvarujemo pozitivne rezultate te pružamo dobre igre i stoga moramo napraviti sve što je u našoj moći da dobijemo i ovu utakmicu. Bila bi to lijepa nagrada za moju momčad – istaknuo je Jurlina.


Filip Krajina (KK Jazine Arbanasi)

FOTO: Mate Komina


Izbjeći crne rupe




Današnji suparnici se zaslugom međusobnog okršaja s otvaranja ligaškog dijela sezone jako dobro poznaju, što je s jedne strane trenerima olakšalo pripremu susreta, dok je s druge stavilo još veći naglasak na potencijalna taktička iznenađenja.


– Trebamo smanjiti razdoblja »crnih rupa«, koja smo imali u našem prvom ovosezonskom ogledu s Kaštelanima. Tada smo kontrolirali zbivanja na terenu u prvom dijelu utakmice, ali smo onda upali u razdoblje lošije igre. To bi s jedne strane trebalo biti normalno za mladu momčad, no takve stvari zasigurno moramo smanjiti mislimo li napraviti dobar rezultat protiv momčadi koja ima toliko iskusnih igrača. S jedne strane trebamo što je moguće više produžiti periode dobre igre, a s druge što je moguće više smanjiti oscilacije. Kaštela ima prednost u igri pet-na-pet, što se vidjelo i u prošloj utakmici, dok naše snage leže u agresivnoj obrani i tranzicijskoj igri. Velikih nepoznanica između momčadi nema i mislim da će na kraju ponovno odlučivati nijanse – istaknuo je strateg Jazina Arbanasa.


Utakmica se igra u dvorani 3 ŠC Višnjik, s početkom u 21 sat.


Svi spremni izuzev Dundovića


Dobra vijest za stratega razvojne momčadi Zadra uoči finalnog ogleda s Kaštelanima je da može računati na sve igrače, izuzev neko već vrijeme ozlijeđenog Manuela Dundovića.


– Dundović je još uvijek izvan terena zbog ozljede zgloba, no i njegov oporavak je sve bliži, dok kod ostalih igrača postoje određene mikrotraume, posljedica teškog ogleda u Puli, ali mislim da će liječnička služba odraditi najbolji mogući posao i da će svi biti spremni za nastup – kazao je Jurlina.