Petak, 10. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

Prva muška liga, 1. kolo

Dramatična pobjeda Jazina u posljednjim sekundama

Autor: Paulo Sarić

08.10.2023. 14:17
Dramatična pobjeda Jazina u posljednjim sekundama


Košarkaši Jazina Arbanasa pobjedom su otvorili novu sezonu Prve muške lige. Igrači Roka Jurline danas su na Višnjiku u podnevnom okršaju prvoga kola u dramatičnoj završnici svladali Ribolu Kaštela rezultatom 90:89. Junak domaćina bio je novopridošli razigravač Srđan Brocić koji je šest sekundi prije kraja realizirao oba slobodna bacanja za veliko slavlje svoje momčadi.


Nakon prve četvrtine koja je pripala igračima razvojne momčadi Zadra, uslijedilo je buđenje Kaštelana koji su u drugoj dionici zaigrali puno agresivnije i na krilima čak šest pogođenih dalekometnih šutova učas preokrenuli rezultat i na veliki odmor otišli s prednošću od osam poena (46:54). Treća četvrtina je donijela izjednačenu košarku u kojoj većih promjena po pitanju odstojanja nije bilo. Gosti su se držali na desetak poena prednosti te bi brzo osujetili svaki pokušaj povratka Jazina Arbanasa, no uporni Zadrani se nisu predavali te su u četvrtoj četvrtini podigli agresivnost u obrani te zahvaljujući čvrstoj igri malo po malo počeli topiti zaostatak.


KK Jazine Arbanasi

FOTO: Mate Komina


Raspoloženi Srđan Brocić je prvo primakao svoju momčad na dva posjeda zaostataka pet minuta prije kraja (78:83), da bi raspoloženi Vukovarac uz veliku defenzivnu pomoć ostatka momčadi i vrijedan doprinos Mate Mandića i Filipa Krajine donio premijerna dva boda „Žutoj podmornici“. U dramatičnoj i emocijama nabijenoj završnici ključnom se pokazala ukradena lopta Tonija Josipovića koju je Brocić s linije slobodnih bacanja nakon pretrpljenog prekršaja u kontri pretvorio za 90:89, da bi nakon minute odmora posljednju priliku Kaštela propustio iskusni Mateo Kedžo, čiji je pokušaj završio na obruču.




Brocić je susret završio s 27 poena, pet skokova i tri asistencije, a pratio ga je Mate Mandić s 18 koševa, dok je Mario Krešić s 21 poenom i čak 15 uhvaćenih lopti bio prvo ime u gostujućim redovima.