Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

kapetan kluba

Ramljak: Pokušat ćemo iznenaditi euroligaša koji god nas dopadne

Autor: Andrija Dešpoja

20.04.2023. 13:58
Ramljak: Pokušat ćemo iznenaditi euroligaša koji god nas dopadne

Foto: Mate Komina



Vezani porazi protiv Splita i Partizana nisu svlačionicu na Višnjiku opteretili velikom tugom, a najveći razlog tomu je što su košarkaši Zadra nakon 15 godina čekanja uspjeli dohvatiti regionalno doigravanje.


Definitivno šlag na sezonu koja je dočekana s mnogo skepse, negdje na sredini je bilo čak upitno i preživljavanje kluba s nagomilanim dugovanjima i blokadom gradskog proračuna, a kako se ide prema njenom kraju primjetno je i disanje na škrge izraubanih vedeta Danijela Jusupa.


Svim tim nedaćama usprkos neslomljiva Jusupova moćna gomilica uspjela je izgurati završnicu osnovnog dijela ABA lige s trijumfom u smislu sedmog mjesta koje im je zagarantiralo još najmanje dvije utakmice, možda i tri, a na suprotnoj strani terena će im u četvrtfinalu stajati jedan od dvojice beogradskih euroligaša.


Partizan ili C. zvezda




Čeka se još rasplet borbe za sami vrh koji će biti poznat nakon odigranih zaostalih utakmica (dvije C. zvezde i jedna Partizana), no taj podatak i nije toliko bitan koliko činjenica da su se košarkaši Zadra našli u odabranom regionalnom društvu. Istaknuo je to iznad svega i kapetan Marko Ramljak koji je čak zažalio za nekim prosutim pobjedama koje su njegovu momčad mogle postaviti još i više u konačnom poretku.


– Izuzetno nam je drago što smo na kraju uspjeli izboriti ulazak u doigravanje. Mislim da smo to svakako zaslužili našim igrama kroz cijelu sezonu, najviše od svih drugih koji su bili u borbi za te posljednje pozicije. Malo je i šteta zbog nekih poraza na jednu loptu koji su nas koštali da budemo čak i na petom mjestu, no i ovo sedmo mjesto je svakako super rezultat u ovakvom ritmu, nakon toliko problema i sa skraćenom rotacijom.


Vjerovali smo u sebe, trener je vjerovao u nas i mislim da smo pokazali da smo puno vrjedniji od tih nekih pet-šest pobjeda i same borbe za opstanak što su nam svi predviđali uoči sezone – kazao je Ramljak koji se kao i suigrači mu ne zamara posebno s protivnikom u četvrtfinalu. Svrha je samim plasmanom ispunjena i sve što se uspije dodatno napraviti bit će samo bonus.


Velika nagrada


– Želimo napuniti dvoranu, pokušat ćemo iznenaditi euroligaša koji god nas dopadne. Doigravanje se ne igra svaki dan, jesmo umorni, međutim, pronaći ćemo način kako te utakmice odigrati što je moguće bolje. Jedva ih čekamo i uživat ćemo u njima, to nam je jedna velika nagrada za sve uloženo – dodao je još Ramljak.


Ipak, prije svega toga, ispred Jusupovih igrača su i obaveze u Ligi za prvaka HT Premijer lige jer već sutra gostuju na Baldekinu kod Šibenke u sklopu 7. kola Lige za prvaka, a gostovanja će se potom nastaviti i u preostala tri kola završnice osnovnog dijela hrvatskog prvenstva (Cedevita J., Cibona, Furnir).