Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Sramota nad sramotama

"Die Aktuelle" objavio izmišljeni s Michaelom Schumacherom, obitelj tuži časopis

Autor: Hina

20.04.2023. 11:38

Foto: Getty Images



Obitelj sedmerostrukog svjetskog prvaka Formule 1 Michaela Schumachera planira tužbu protiv njemačkog časopisa koji je objavio lažni intervju u kojem je umjesto legendarnog vozača odgovore davala umjetna inteligencija, tvrdi Reuters.


Časopis “Die Aktuelle” u posljednjem broju objavio je na naslovnoj stranici fotografiju nasmijanog Schumachera uz naslov “Michael Schumacher, prvi intervju”. Ispod naslova stoji da je “zvučalo varljivo stvarno”, a u članku se navodi da je citate proizvela umjetna inteligencija.Obitelj je za Reuters potvrdila da planira podnijeti tužbu.
Schumacher je 29. prosinca 2013. doživio nesreću na skijanju u Francuskoj i zadobio teške ozljede glave, nakon čega je mjesecima bio u induciranoj komi iz koje se probudio u lipnju 2014. godine. U toj je nesreći zadobio oštećenje mozga i život mu je u opasnosti. Službenih informacija o njegovom zdravstvenom stanju je malo, što ljuti njegove brojne obožavatelje i ljubitelje sporta, a jedan od najboljih vozača svih vremena od nesreće se nije pojavljivao u javnosti.



Podaci o stanju 54-godišnjeg Schumachera su rijetki, no Netflix je 2021. snimio dokumentarac u kojem je sudjelovala vozačeva supruga Korina. Tada je rekla da žive zajedno u kući te da je Schumacher na terapiji, kao i da svi moraju poštivati ​​privatnost obitelji.