Četvrtak, 28. rujna 2023

Weather icon

Vrijeme danas

26 C°

Službeno priopćenje

Hyundai potvrdio da je Breen poginuo nakon što je stup ograde uletio kroz prozor

Autor: Hina

20.04.2023. 11:19
Hyundai potvrdio da je Breen poginuo nakon što je stup ograde uletio kroz prozor

Foto: Igor Kralj/PixsellIrski relijaš Craig Breen (33) na mjestu je poginuo u sudaru u Hrvatskoj prošlog tjedna nakon što je stup ograde upao u kabinu kroz prozor s vozačeve strane, otkrila je njegova momčad Hyundai Motorsport.


“Uvjeti na cesti bili su skliski, a automobil je relativno malom brzinom skliznuo s ceste i udario u drvenu ogradu. Stup s ograde upao je u kabinu kroz prozor s vozačeve strane,” kazao je šef momčadi Cyril Abiteboul u izjavi na konferenciji za medije u Muzeju suvremene umjetnostiu Zagrebu.


Prema preliminarnim informacijama, pilot je odmah preminuo, rekao je Abiteboul.
Iz momčadi su poručili kako Hyundai Motorsport i FIA rade zajedno na pregledu svih aspekata incidenta.


“Koliko se može utvrditi, nije bilo problema s bilo kojim elementom automobila, gumama ili sigurnosnom opremom. Lokalna policija dovršila je izvješće na mjestu događaja,” dodao je Abiteboul.


Breenov suvozač James Fulton ostao neozlijeđen u nesreći.


“Fulton je ostao neozlijeđen u nesreći i naša srca su uz njega. Činimo sve što možemo kako bismo podržali Jamesa u ovom trenutku,” istaknuo je Abiteboul.


Breenov sprovod održan je u utorak u njegovom rodnom gradu Waterfordu.


“Craig je jučer položen na posljednji počinak i bilo je to vrlo emotivno vrijeme za sve nas. Emocije su još uvijek snažne i došlo je do nevjerojatnog izljeva tuge za Craigom, koji je bio nevjerojatna osoba za poznavati, kao timski kolega, natjecatelj i prijatelj,” naglasio je šef momčadi.


Breenov reli automobil vodio je ožalošćene prema crkvi, a misa je prikazana na velikom ekranu. Breenov lijes je unesen, ogrnut irskom trobojnicom, uz zvuk hit pjesme Yellow pop benda Coldplay, dok je kasnije svirala Chasing Cars grupe Snow Patrol. Na lijesu je bila slika Craiga kao dječaka u go-cartu, postavljena je njegova kaciga, rukavice, te kutija omiljenog čaja.


Hyundai Motorsport je prije dva dana potvrdio kako će nastupiti na ovogodišnjem WRC Croatia Rallyju i to s dvije posade. Dvije posade Hyundai i20 N Rally1 Hybrid činit će Thierry Neuville i Martijn Wydaeghe te Esapekka Lappi i Janne Ferm.


“U našoj jedinici ima knjigu sućuti, svi ste pozvani da se upišete, a to ćemo podijeliti s njegovom obitelji. Odat ćemo počast i njegovim irskim korijenima, Craig je bio divna osoba, kao što je i cijela njegova obitelj,” naglasio je Francuz.


Ovogodišnje izdanje automobilističkog spektakla WRC Croatia Rally održat će se od 20. do 23. travnja. Brzinski ispiti vozit će se na dionicama u čak pet hrvatskih županija, Varaždinskoj, Krapinsko-zagorskoj, Zagrebačkoj, Karlovačkoj i Primorsko-goranskoj, uz ceremonijalni start u četvrtak 20. travnja i cilj 23. travnja u Zagrebu.