Srijeda, 15. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Trener Jusup zadovoljan pobjedom

Povjerenje i mirnoća presudili, no nedostaje još jedan igrač

Autor: Paulo Sarić

03.12.2023. 19:57
Povjerenje i mirnoća presudili, no nedostaje još jedan igrač

Foto: Dragana Stjepanović/ABA liga



Veliku pobjedu upisali su košarkaši Zadra u Ljubljani. Nakon što im je na gostovanjima u Beogradu protiv Mege i u Laktašima kod Igokee „dlaka“ nedostajala za veliki podvig, sinoć ništa nije moglo zaustaviti igrače Danijela Jusupa na putu do novog trijumfa. Već petog ove jeseni, trećeg gostujućeg, kojim su se aktualni prvaci Hrvatske vinuli na šestu poziciju na ljestvici moćne ABA lige.


– Utakmica je bila jako zanimljiva. Mi smo tražili svoju šansu, a pritom smo znali da trebamo biti strpljivi u napadu i da suparniku ne smijemo dozvolili veliki broj ofenzivnih skokova te da moramo spriječiti njihovu „pick and roll“ igru. To smo u prvom poluvremenu jako dobro zatvarali, o čemu govori i podatak da smo primili samo tridesetak poena. Obrana je jako dobro funkcionirala u prvih 20 minuta. U nastavku sam se malo zabrinuo jer smo počeli primati lagane koševe, no to je posljedica umora pošto igrači igraju po 40 minuta, međutim pokazalo se da ih je vrijedilo držati u igri. Ostali smo mirni i u odlučujućim momentima smo napadački odigrali jako dobro, pogodili smo šutove za tri poena, što je prije svega posljedica mira i povjerenja u naše sposobnosti. Ovo je velika pobjeda za nas, čestitam svojim igračima te zahvaljujem navijačima na podršci – kazao je nakon utakmice strateg aktualnog prvaka Hrvatske.


Luka Božić (KK Zadar)

FOTO: Dragana Stjepanović/ABA liga


Novi je to uspjeh momčadi koju mnogi ni uoči početka ove sezone nisu shvaćali s dovoljnom dozom ozbiljnosti, otpisujući ju kao jednu od onih koje će se prije boriti za ostanak nego za mjesta koje vode u doigravanje. Kao da nisu ništa naučili iz prošle kampanje kada je Zadar bio najugodnije iznenađenje čitave košarkaške regije.




– Kada smo lani sastavili momčad, kazali su nam da nećemo imati niti jednu pobjedu, a na koncu smo otišli do doigravanja. Momčad je dobra, no uvijek govorim da nam nedostaje još jedan igrač u rotaciji kako bismo mogli zadržati intenzitet, jer se momci koji mogu zadržati ovu razinu previše troše. Čim krenu izmjene, rezultat pada, što je dokaz da nam je neophodan još jedan igrač – dodao je Jusup, kazavši da njegove momke izuzetno troši igranje na dva fronta, za što Zadar nema dovoljnu širinu.


– U prvenstvu Hrvatske zbog toga odmaram Luku Božića i Marka Ramljaka te oni preskaču utakmice. Na sreću, to za sada dobro vodimo, no mislimo li zadržati ovu razinu osvježenje će biti nužno – poručio je za kraj trener Jusup.