Četvrtak, 9. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

Prihvaćena ostavka

Nadzorni odbor KK Zadra smijenio Dina Martinovića, evo tko ga zamjenjuje

Autor: Paulo Sarić

01.12.2023. 17:24
Nadzorni odbor KK Zadra smijenio Dina Martinovića, evo tko ga zamjenjuje

Foto: Luka Jeličić



Sjednica Nadzornog odbora KK Zadar nije donijela velika iznenađenja. Fabricirana “Afera WhatsApp” koja je prošlog tjedna pomalo cinički otkrila toplu vodu u petak je dobila svoj konačni rasplet. Sukladno očekivanjima, prihvaćena je ostavka dosadašnjeg NO-a Dina Martinovića kojeg je pozicije koštala iskrena, ali očito neslana, šala s HDZ-om koja je preko posrednika puštena u medije s ciljem promjene balansa moći. Martinović je smijenjen većinom glasova prisutnih. Martinović je nakon glasanja napustio sjednicu te više nije jedan od devet članova Nadzornog odbora.


Njegova zamjena je ekspresno pronađena u nekadašnjem igraču Zadra Roku Stipčeviću koji je izglasan za novog predsjednika Nadzornog odbora. Za potpredsjednika je izabran Zdenko Jukić.


Velikih iznenađenja nije bilo ni po pitanju druge bitne točke dnevnog reda, one o odabiru novog direktora aktualnog prvaka Hrvatske. S obzirom na nemotivirajuće financijske uvjete, gotovo u potpunosti svezane ruke pri obavljanju posla, barem što se tiče stvari koje su uistinu bitne, i ovisnost o politici koja ovoga puta nije imala svog službenog kandidata, interes za “vruću stolicu” nije bilo velik pa je na javni natječaj na kojem se tražila nova čelna osoba aktualnog prvaka Hrvatske stigla samo jedna prijava, ona bivšeg direktora Davida Gunjevića koji je krajem veljače jednoglasno smijenjen.




Nakon zanimljive rasprave u kojoj su na stol stavljene brojne karte, s kojima su prisutni već odavna bili upoznati, na koncu je odlučeno da će se natječaj za direktora – člana Uprave poništiti. Dovelo je to posljedično i to iduće točke kojom je Vani Dundov produljen status vršiteljice dužnosti direktorice, čime su završene negdje iza kulisa unaprijed inscenirane “igre prijestolja” u zadarskom abaligašu. Nakon što su apsolvirane političke, sastanak Nadzornog odbora zaključen je računovodstvenim temama pa je prisutnima prezentirano izvršenje financijskog plana za aktualnu sezonu 2023./24., uz status financijske likvidnosti kluba do 31. siječnja iduće godine, kada se očekuje priljev sredstava iz gradskog proračuna. Naravno, bude li on izglasan, jer sve se glasnije šuška da su prijevremeni lokalni izbori ovoga puta zaista nikad bliže, a kroz tu prizmu valja gledati i jučerašnju sjednicu na kojoj je promijenjen balans moći te je krug ponovno zatvoren.