Nedjelja, 19. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

Danijel Jusup zadovoljan pobjedom

Luka je odličan igrač, ali i čovjek kojeg bi svaki trener poželio u momčadi

Autor: Paulo Sarić

17.11.2023. 21:21
Luka je odličan igrač, ali i čovjek kojeg bi svaki trener poželio u momčadi

Foto: Ivica Čavka/KK Split/ABA liga



Četvrta ovosezonska pobjeda Zadra u ABA ligi bit će jedna od onih o kojima će se još danima pričati. Odigrali su igrači Danijela Jusupa kako spada, školski su kontrolirali skok, držali posjed i vješto napadali slabe točke suparnika, no priča utakmice je nedvojbeno Luka Božić koji je s 28 poena, 14 skokova i deset asistencija stigao do trostruko-dvoznamenkastog učinka, ispisavši time regionalnu povijest.


– S naše točke gledišta, bila su to dva različita poluvremena. U prvom smo bili zakočeni, malo „nerazrađeni“, što se manifestiralo u nepreciznosti šuta za tri poena. Imali smo izuzetno nizak postotak šuta s udaljenosti, međutim u drugom poluvremenu smo pogodili nekoliko puta, čime smo dobili samopouzdanje, a riješili smo i skok. U principu, gotovo uvijek kada kontroliramo skok blizu smo pozitivnog rezultata. Izuzev same završnice kada smo domaćinima u nekoliko navrata dozvolili drugi ili treći napad većinu utakmice smo taj segment imali pod kontrolom – osvrnuo se nakon susreta u Splitu trener Danijel Jusup prvo na momčadsko izdanje Zadra, posebno zahvalivši navijačima na velikoj podršci koju su pružali njegovim momcima na Gripama, da bi potom kratko prokomentirao i fantastičnu predstavu „hodajućeg MVP-ja“.


– Luka je odigrao maestralno. Imao je „triple-double“ i svugdje ga je bilo. Skakao je, asistirao i zabijao te ga je zaista užitak gledati. Dobro je da je na našim parketima i drago mi je što smo ga uspjeli zadržati – istaknuo je Jusup.


Luka Božić (KK Zadar)

FOTO: Ivica Čavka/KK Split/ABA liga




Bio je to tek treći trostruko-dvoznamenkasti učinak u povijesti ABA lige. Prije Božića, taj podvig je pošao za rukom tek Chesteru Masonu i Feliksu Kojadinoviću, sada već davnih dana.


– Luka je odličan igrač. Ima i on utakmica u kojima možda i nije toliko dobar, ali radi se o čovjeku kojeg bi zaista svaki trener poželio u momčadi. To mu daje dodatnu kvalitetu – poručio je trener Zadra, još jednom zavapivši za pojačanjem.


– Volio bih dovesti Juana Davisa. Moji se ljute na mene, ali već neko vrijeme vršim pritisak. Vidjeli ste i danas, čim se krene s izmjenama odmah i rezultata pada. Davis je dobar momak, nije skup te je nakon lanjske godine zaslužio da šest mjeseci provede s nama. Druge igrače ni ne gledam, samo njega – zaključio je Jusup.