Srijeda, 1. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

ABA liga

Božić: U Zadru me više nitko ne zove imenom

Autor: Paulo Sarić

28.10.2023. 10:34
Božić: U Zadru me više nitko ne zove imenom

Foto: Mate Komina



Davne 1789. godine tadašnji američki državnik Benjamin Frankin je u pismu Jean-Baptisteu Le Royu napisao da su u životu samo dvije stvari sigurne – smrt i porezi, no kakve 234 godine kasnije nadopunili su ga košarkaši Zadra, dodavši da je sigurno i da će Luka Božić biti najkorisniji igrač novog kola ABA lige.


Snažni Bjelovarac ponovno je bio junak nove pobjede aktualnog prvaka Hrvatske u regionalnom natjecanju, ovoga puta ugradivši 35 poena, uz šest skokova te po tri asistencije i ukradene lopte, u veliko slavlje svoje momčadi protiv Cibone rezultatom 91:64.


Luka Božić (KK Zadar)

FOTO: Mate Komina


Pogađao je, skakao, razigravao i krao najbolji igrač Zadra koji je jučer tricu gađao s čak 63.6 posto uspješnosti (7-11), ne ostavivši time niti malo nade gostujućim košarkašima da se s teškog gostovanja u Krešinom domu mogu vratiti s pozitivnim rezultatom.




– Možda konačni rezultat to ne kazuje, ali nije to bila nimalo lagana utakmica. Drago mi je što smo pružili dobru partiju i što nas je publika došla podržati u ovakvom broju. Vjerujem da smo to na najbolji mogući način vratili, jer smo odigrali pravu mušku utakmicu. Iz dana u dan napredujemo i, Bogu hvala, to se sada pokazalo i na terenu. Nadam se da će tako biti i u budućnosti – kazao je nakon susreta Luka Božić, koji se kratko osvrnuo i na povike: „MVP! MVP!“, s kojima je ispraćen s parketa.


– U Zadru me više gotovo nitko ne zove imenom, svi me zovu samo „MVP“ i drago mi je da je tako. Zahvalan sam ovim ljudima i drago mi je što sam ovdje!