Petak, 17. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

ABA liga, 5. kolo

Cibonu valja respektirati, očekuje nas jako težak posao

Autor: Paulo Sarić

26.10.2023. 12:31
Cibonu valja respektirati, očekuje nas jako težak posao

Foto: Dragana Stjepanović/ABA liga



Košarkaše Zadar sutra očekuje nove veliki hrvatski derbi protiv Cibone. Igrači Danijela Jusupa u okršaj s velikim rivalom ulaze u dobroj formi, nakon pet vezanih pobjeda, tri u hrvatskom prvenstvu, dvije u ABA ligi, no opuštanju nema mjesta jer će s druge strane parketa stajati puno ozbiljniji suparnik od onoga s kojim su Zadrani odmjerili snage prije nešto više od mjesec dana u Draženovom domu kada su slavili rezultatom 81:99. „Cibosi” su u međuvremenu uspjeli registrirati čak petoricu novih igrača, čime su u potpunosti promijenili krvnu sliku momčadi, a da su na tragu puno boljih izdanja pokazali su i u posljednjih nekoliko susreta regionalne lige u kojima su, porazima unatoč, dobrano namučili puno moćnije suparnike.


– Momčad koja pobijedi Budućnost i ima prednost od 15 poena protiv Partizana zasigurno nije šala te nedvojbeno posjeduje kvalitetu koju moramo respektirati. Za samu utakmicu se spremamo kao i za svaku drugu te znamo da nas čeka izuzetno težak posao. Iskoristio bih ovu priliku da pozovem navijače da nam pomognu i podrže nas s tribina, kao što su nam pomogli i u prošlom kolu na gostovanju u Novom Mestu kod Krke – kazao je u najavi sutrašnjeg susreta trener Zadra Danijel Jusup.


Marko Ramljak (KK Zadar)

FOTO: Dragana Stjepanović/ABA liga


Na tragu razmišljanja svog stratega bio je i kapetan aktualnog prvaka Hrvatske Marko Ramljak koji je ponešto detaljnije iznio „plan napada” na svog nekadašnjeg poslodavca.




– Nakon dva gostujuća poraza na otvaranju regionalne lige, gdje smo, realno govoreći, prikazali loše igre, u posljednja dva susreta smo pružili fantastična izdanja na obrambenoj strani parketa koja su nam nad utrla put do pobjede i to je recept s kojim moramo nastaviti protiv Cibone. Premda su Zagrepčani do sada izgubili sve utakmice u ABA ligi, nipošto nam neće biti lako, jer su u svima bili jako blizu. Igraju dobru obranu i imaju visoke postotke šuta za tri poena. Ne treba ponavljati što se dogodilo prošle sezone kada smo, premda smo bili u dobrom ritmu, na domaćem parketu poraženi i od Cibone i od Splita. Moramo od prve i svake sljedeće obrane, te svakog sljedećeg napada biti željni i fokusirani te ići iz minute u minutu i ne razmišljati o onome što će biti dalje. Cibona u svojim redovima ima Ivana Majcunića, Jakova Mustapića i Aleksandra Aranitovića koji imaju zaista visoke postotke šuta za tri poena, a i Alex Stein igra jako dobru košarku. Imaju igru i kvalitetu. I protiv Partizana su u jednom trenutku vodili 15 razlike te nam neće biti nimalo lagano, ali vjerujem da na tragu prošlih utakmica možemo stići do nove pobjede i vezati tri trijumfa u ABA ligi, što bi zaista bilo izvrsno – istaknuo je Ramljak.


Utakmica se igra u petak u Krešinom domu, s početkom u 20 sati.