Srijeda, 1. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Odlučivali milimetri

VIDEO: Pogledajte trenutak koji je Božiću donio nagradu za MVP-ja kola

Autor: Paulo Sarić

24.10.2023. 10:30
VIDEO: Pogledajte trenutak koji je Božiću donio nagradu za MVP-ja kola

Foto: Andrej Jančijev i Zvonko Kucelin/KK Zadar



Najbolji košarkaš Zadra Luka Božić i drugi tjedan zaredom izabran je za najkorisnijeg igrača kola regionalne ABA lige. Nakon što je u pobjedi protiv Mornara (92:87) pretprošli petak snažni Bjelovarac doprinio s 28 poena, sedam skokova i četiri asistencije, skupivši pritom valorizaciju od ukupno 39 indeksnih poena, Božić je u subotu u trijumfu Zadra nad Krkom (75:88) ubacio 24 koša (šut iz igre 8-18), što je nadogradio s devet uspješnih dodavanja i šest uhvaćenih lopti, za ukupnu valorizaciju od 29 indeksnih poena.


Zadarski košarkaški talisman bio je treći najučinkovitiji igrač kola iza donedavnog NBA igrača Franka Kaminskog iz Partizana te Leona Stergara iz Krke koji su skupili valorizaciju od 34, odnosno 32 indeksna poena, no nagrada je pripala Božiću jer je njegova momčad jedina upisala pobjedu u prošlom kolu.


I dok je Krka poražena u međusobnom okršaju sa Zadrom, što je koštalo Stergara, Kaminsky je titulu izgubio na nevjerojatan način. Dovoljno je kazati auto-košom suigrača 0.1 sekundu prije kraja. Doslovno za koji milimetar! Suci su dugo pregledavali snimku i vijećali, no na koncu je odluka bila samo jedna – pobjeda Mege i novi trofej u ruke Luke Božića!




Trenutak u pitanju počinje oko treće minute videa.