Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Finale pretkadetskog prvenstva

Baisovi đaci drugi u državi

Autor: Paulo Sarić

23.05.2023. 15:08
Baisovi đaci drugi u državi

Foto: Andrej Jančijev/KSZŽ



Pretkadeti Zadra osvojili su srebrnu medalju na završnom turniru prvenstva Hrvatske za mlađe dobne uzraste koji se posljednjih dana igra u Šibeniku. Nakon što su jučer svladali Pazin, đaci Ivana Baisa danas su u finalnoj utakmici poraženi od Cedevite Junior rezultatom 82:54. Zadrani su vodili samo u jednom trenutku susreta, nakon ubačaja Luke Macuke za 4:5 na isteku treće minute, nakon čega su Zagrepčani podigli intenzitet u obrani i serijom 11:0 otišli na dvoznamenkastu prednost. Mladići iz Jazina su teško pronalazili prolaz kroz obranu „Juniora“, koji su s druge strane parketa koristili svoju fizičku premoć i poenima iz reketa mirno održavali stečenu prednost.


Napadački se u tim trenucima isticao mladi Roko Grašo, no dojam je da su momcima u bijelim dresovima jednake, ako ne i veće, probleme radili Niko Pavković i Zvonimir Dujaković koji su kontrolirali skok, pa se vodstvo Cedevite čitavo vrijeme kretalo oko deset koševa. Na veliki odmor se otišlo s okruglih minus deset (33:23) iz perspektive zadarskog sastava, a otvaranje nastavka je kasnilo petnaestak minuta zbog problema sa semaforom za mjerenje napada, što je nakratko išlo na ruku mladim Zadranima koji su zahvaljujući dvjema tricama i polaganju Šime Grbina prišli na otvorenih 37:33. Ipak, „Juniorima“ nije dugo trebalo da konsolidiraju svoje redove te su ekspresno odgovorili serijom 7:0 i već do sredine treće četvrtine ponovno otišli na dvoznamenkastu razliku.


Kako je vrijeme odmicalo, fizička premoć Cedevite je sve više dolazila do izražaja, što su mladići iz glavnog grada iskoristili da se na krilima par ukradenih lopti i nekoliko vezanih skokova u napadu odvoje na visokih 59:41. Uskoro je semafor pokazivao i 20 poena prednosti za igrače Dejana Jovovića koji su u posljednjih deset minuta u potpunosti nadigrali Zadrane i na koncu mirno stigli do naslova prvaka Hrvatske. Petoricu dvoznamenkastih u redovima pobjedničkog sastava predvodio je Zvonimir Dujaković s 19 koševa i 11 skokova, dok je Šime Grbin s 14 poena i 12 uhvaćenih lopti bio najefikasniji kod Zadra. Treće mjesto je zauzela Cibona koja je jutros svladala Pazin rezultatom 83:71.