Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Kapetan Ramljak uoči polufinala protiv Cibone

Nastupi u finalima se pamte, ne želimo da „prođe baka s kolačima“

Autor: Paulo Sarić

20.05.2023. 17:52
Nastupi u finalima se pamte, ne želimo da „prođe baka s kolačima“

Foto: Mate Komina



Pred košarkašima Zadra je kruna sezone, završnica doigravanja za prvaka Hrvatske. S druge strane parketa će stajati „ljuti rival“ i aktualni pobjednik Kupa Krešimir Ćosić Cibona. Obje momčadi u polufinalnu seriju ulaze izmučene ozljedama, Zadrani bez Sanija Čampare i s „natučenim“ Karlom Žganecom, Zagrepčani s rekonvalescentom Lovrom Mazalinom i s još uvijek upitnim Filipom Bundovićem. U takvoj konstelaciji snaga očekuje se velika borba za svaku loptu, za svaki poen, i potpuno drugačija utakmica od posljednjih nekoliko koje su rezultatski uvjerljivo otišle na stranu momčadi s Višnjika.


– Dobro smo odradili tešku seriju i posljednji susret četvrtfinala doigravanja protiv Dinama. Postojala je određena vrsta pritiska nakon poraza i loše utakmice u Zagrebu, ali momčad je reagirala kako treba. Energetski smo odigrali dobru utakmicu i prvenstveno u obrani napravili dobar postao, što bi nas trebalo dignuti za seriju protiv Cibone. Nadam se da će nam upravo taj zagrebački poraz iz drugog susreta biti dobra lekcija za koju ćemo na kraju dana moći reći da nam je dobro došla da se trgnemo i mobiliziramo pred završetak doigravanja – kazao je u najavi sutrašnjeg susreta kapetan Zadra Marko Ramljak, poručivši da će suigrači i on dati sve od sebe za pozitivan start polufinalne serije.


– Ovo nam je već tko-zna-koji susret protiv Cibone u ovoj sezoni. Posljednjih nekoliko smo dobili i nadam se da ćemo pred našim navijačima nastaviti u istom ritmu. Obje momčadi imaju problema s ozljedama, ali vjerujem da ćemo na krilima pristupa kakav smo prikazali u posljednjoj utakmici protiv Dinama biti bliže pobjedi i odigrati bolje nego smo odigrali u nekim prethodnim susretima, poput onoga s Furnirom ili Dinamom u Zagrebu. Znamo kako Cibona igra, a najveću pozornost ćemo trebati obratiti na Kapustu koji vuče konce u napadu. Pitanje je, doduše, hoće li nastupiti neki drugi igrači, poput Mazalina, no mi ćemo se pripremiti na najbolji mogući način i dati sve od sebe da slavimo pred svojim navijačima – dodao je Ramljak.


Danijel Jusup (KK Zadar)

FOTO: Mate Komina




Upravo je „Kapetan Ramo“ jedan od najiskusnijih u zadarskim redovima i uz Karla Žganeca te Adema Mekića treći najtrofejniji igrač u svlačionici, koji se u karijeri nebrojeno puta susreo s utakmicama u kojima postoji visoki pritisak rezultata.


– Ove sezone smo već odigrali neke utakmice u teškim trenucima, poput Cibone u gostima i Dinama na domaćem parketu, i tada samo reagirali kako smo trebali. Primjera radi, travanjski susret protiv Cibone je nosio doigravanje ABA lige, a tu smo odigrali izvrsnu utakmicu te ćemo dati sve od sebe kako bismo tako odigrali i sutra te izborili plasman u finale prvenstva – poručio je kapetan Zadra i otkrio što je kazao suigračima u svlačionici.


– Momcima pokušavam dočarati situaciju i ne dozvoliti da ovakve utakmice samo prođu. Nastupi u finalima i naslovi se pamte te ne želimo da „prođe baka s kolačima“, već trebamo dati sve od sebe i „poginuti“ na parketu za pobjedu – poručio je Ramljak.


Utakmica se igra u nedjelju s početkom u 20 sati u dvorani Krešimir Ćosić.