Četvrtak, 2. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Reakcija trenera

Jusup: Stisnuli smo obranu, a Cibona je uvijek Cibona

Autor: Andrija Dešpoja

16.02.2024. 22:47
Jusup: Stisnuli smo obranu, a Cibona je uvijek Cibona

Foto: Josip Begonja/KK Zadar



Iako se nije očekivalo, bitka za finale ispala je gotovo jednako teškom kao i veliki obračun sa Splitom u četvrtfinalu. Košarkaši Zadra morali su izvući zadnji atom snage kako bi prevalili prepreku zvana Cedevita Junior koja je odolijevala dugih 38 minuta i opasno prijetila da se po treći put zaredom nađe u fianlnom okršaju s Cibonom. Posebno su opasni igrači Damira Mulaomerovića bili izvan perimetra, odakle su zabili čak 13 trica, ali ipak su snaga i širina rostera Danijela Jusupa na koncu donijeli tu sitnu, ali vrlo bitnu prevagu na zadarsku stranu.


– Cedevita je bila izrazito šuterski raspoložena, Allen i Rašić su imali šut za tricu sedam od deset, nije bilo to lako zaustaviti. Na nama se osjetila utakmica sa Splitom koja nas je mentalno i fizički potrošila. Na poluvremenu smo se dogovorili da ako mislimo da moramo krenuti, ne dati im da odu na veću razliku. Kasnije se uvuče grč, nije lako ni pogoditi. Stisnuli smo obranu, Lakić i Ramljak su odradili izvrsno na vanjskim igračima, na našu sreću uspjeli smo – kazao je strateg Zadra nakon zahtjevne utakmice koja je njegove momke pogurala do meča odluke sutra u 20 sati protiv Cibone. Tri najteža protivnika dobili su Zadrani na putu do devetog naslova Krešinog kupa, a hoće li se trofej i naći u rukama kapetana Marka Ramljaka presudit će energija, a Jusup se nada da će i navijači donijeti taj jezičac na vagi.


–  Cibona je uvijek Cibona, mi smo se puno više potrošili, treba vidjeti kako ćemo izgledati energetski. Nadam se da ćemo se uspjeti refrešati, da ćemo imati mentalnu i fizičku svježinu da odigramo kako znamo. Zahvaljujem navijačima, mislim da bez njihove pomoći ne bismo uspjeli. Nadam se da će nas i sutra podržati – istaknuo je Jusup uoči finalnog okršaja s Cibonom.