ponedjeljak, 6. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Fair play

Jusup: Nismo bili protiv odgode utakmice

Autor: Andrija Dešpoja

03.04.2024. 21:30
Jusup: Nismo bili protiv odgode utakmice

Foto: Luka Jeličić



Susret 28. kola Premijer lige između Zadra i Dubrovnika odigran u Krešinom domu u utorak nije plijenio neizvjesnošću na parketu jer su lideri hrvatskog prvenstva po četvrti put ove sezone očitali lekciju novopečenom premijerligašu, ali je zato izjava stratega Dubrovčana nakon dvoboja bila poput otrovne strelice odaslane prema stručnom stožeru Zadra na čelu s trenerom Danijelom Jusupom. Perinčić se obrušio na svog starijeg kolegu i sugrađanina što nije dopustio kratku odgodu početka utakmice, a razlog je bio kvar kombija na auto-cesti pa je dio momčadi Dubrovnika stigao tik pred podbacivanje lopte s centra.


– Čudna utakmica, imali smo problema s dolaskom, pokvario nam se kombi i stigli smo u zadnji čas, pa me veseli da smo u više od pola utakmice čak i dobro reagirali. No, više mi je od same utakmice važna ljudskost i kolegijalnost. Žao mi je da trener Zadra to nema u sebi i da nam nije htio izaći ususret i da utakmica krene malo kasnije, ne bi mu kruna s glave pala. Na kraju zaslužena pobjeda Zadra – kazao je u jednom dahu Perinčić u odjavi utakmice, a na reakciju tj. demantij prozivanja mladog zadarskog trenera trebalo je pričekati dobrih 22 sata. Košarkaški klub Zadar se izjasnio da nije spriječio odgodu utakmice.


– Nije istina da sam ja bio protiv toga da se utakmica odgodi, dapače našim košarkašima je rečeno da će utakmica kasniti. Istina je da sam ja u tom trenutku Dubrovčanima predbacio jer na naš zahtjev nisu pristali pomjeriti ni datum niti satnicu prošle utakmice koju smo igrali u Dubrovniku. Mi smo prešli preko toga, došli smo i odigrali tu utakmicu. To smo im spočitnuli, ali ni jednom riječju nije rečeno da se utakmica neće odgoditi. To mogu potvrditi delegat i trojica sudaca koji su bili prisutni s trenerom Dubrovnika – istaknuo je trener Zadra Danijel Jusup.