ponedjeljak, 6. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

Premijer liga, 28. kolo

Učinkom s klupe slomiti Gospare

Autor: Andrija Dešpoja

02.04.2024. 08:15
Učinkom s klupe slomiti Gospare

Foto: Luka Jeličić



Uskršnji blagdani za košarkaše Zadra prošli su u punom radnom kapacitetu, nisu igrači Danijela Jusupa imali baš prilike »tuckati se jajima« te se prejesti pogače, već su tijela i misli bile okrenute brojnim utakmicama koje samo odlaze i dolaze, poput artikala na tvorničkoj traci.


Danijel Jusup (KK Zadar)


Ritam koji melje


Na Veliku subotu ih je dočekalo teško iskušenje na užarenom Baldekinu koje je apsolvirano začuđujuće lagano s obzirom na enormnu potrošnju dva dana prije u abaligaškom okršaju s FMP-om, da bi se Jusupovi štićenici po povratku iz Šibenika ekspresno morali prestrojiti u traku za novi premijerligaški ispit, večeras protiv Dubrovnika u Krešinom domu. No, ni to nije sve, jer već petak nosi novu obvezu u domaćem prvenstvu, na parketu Dinama. Ukupno četiri utakmice u samo osam dana, ritam je koji melje i donosi pregršt opasnosti, a to je naravno bio i lajtmotiv kratke najave stratega Zadra uoči čak četvrtog ovogodišnjeg sraza s novopečenim premijerligašem koji slovi za jedno od najugodnijih iznenađenja domaće sezone.


– Utakmica s Dubrovnikom nam dolazi vrlo brzo nakon Šibenika i FMP-a, tako da nam je fokus uvijek isti. Imamo enormnu potrošnju, pa će igrači s klupe morati dati veći doprinos. Nadam se da ćemo energetski biti dobri i da ćemo biti na našem maksimumu – kazao je Jusup koji je očekivano breme u ovim tzv. lakšim utakmicama u odnosu na puno zahtjevnije abaligaške ispite stavio na pleća rezervista koji su podmetnuli leđa i na Baldekinu. Posebice se to odnosi na Juana Davisa i Krševana Klaricu koji su donijeli s klupe 23 poena, dok je potpuno neočekivano, ali i opravdano, bez ijednog ubačaja ostala ove sezone jedna od najpotentnijih Jusupovih vedeta, Arijan Lakić. Izraubani srpski razigravač nije, pak, imao razloga za razočaranost svojom slabijom izvedbom, jer upisana su dva boda na teškom terenu, te se svakako želi pobjednički niz u domaćem prvenstvu produljiti na okruglih deset utakmica.


Arijan Lakić (KK Zadar)


Ostanak na čelu




A Dubrovčani, koliko god znaju biti nezgodni pogotovo u ovakvom ludom rasporedu, ove su sezone Zadranima postali stalnom mušterijom. Dvaput su Jusupovi igrači slavili u Premijer ligi, dok je jedna pobjeda ostvarena u osmini finala Kupa Krešimir Ćosić.


– Čeka nas još jedna utakmica protiv Dubrovnika koji je visoko plasiran na ljestvici. Triput smo ove sezone igrali s njima i triput smo pobijedili te se nadam da ćemo biti opet fokusirani i ozbiljni. Imaju u svojim redovima i mladih i iskusnih igrača, trebamo se na svakoga od njih pripremiti te ostati fokusirani jer nam je ova utakmica važna za nastavak prvenstva – kazao je vođa navale Zadra koji šest kola prije kraja osnovnog dijela drži vrijedan korak prednosti ispred Splita koji jedini može pomrsiti planove Jusupovoj škvadri u borbi za jedinicu. S druge strane momčad Ivana Perinčića je prebacila svoja očekivanja, jer se nalaze s jednom i pol nogom u doigravanju i mogu rasterećeno odigrati završnicu sezone. Utakmica počinje u 19 sati uz izravan prijenos na HKS TV-u.