ponedjeljak, 6. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

Uvjerljivi KK Zadar

Tricaški raspoložena klupa skrojila desetu pobjedu u nizu

Autor: Andrija Dešpoja

02.04.2024. 20:39
Tricaški raspoložena klupa skrojila desetu pobjedu u nizu

Foto: Luka Jeličić



Niz pobjeda u Premijer ligi košarkaši Zadra su protiv sedmoplasiranog Dubrovnika (88:70) podigli do brojke deset. Dominacija domaćim prvenstvom se tako nastavila i nakon gostovanja novopečenog prvoligaša koji je istorpediran u Krešinom domu s 15 trica iz 35 pokušaja. Trener Zadra očekivano je u jednom lakšem ispitu, koji se stisnuo između gostovanja kod Šibenke i onog u petak na parketu Dinama, odlučio poštedjeti Luku Božića i Arijana Lakića, a s obzirom na razvoj događaja u srazu s „Gosparima“ jako malo je koristio usluge Marka Ramljaka i Karla Žganeca. A upravo nih dvojica su se našli kao jedini nositelji u početnoj petorci, u kojoj je zanimljivo uz Juana Davisa i Adema Mekića bilo mjesta i za Patrika Jambrovića.


Marko Ramljak (KK Zadar)


Dizelaško otvaranje


Ta jedna malo čudna postava nije se baš proslavila u prvih pet minuta s mršavih 4:8, da bi onda kapetan domaćih upalio svoje motore i sa sedam poena preokrenuo stanje na semaforu (11:8). No, problemi u obrani za Jusupovu postavu nisu iščezli, teška je i duga bila prilagodba na okretnog centra Gospara Tomislava Cvitkovića koji je trpao kako je htio i ponovno vratio svoje u prednost (11:14) u osmoj minuti susreta. Njegovim odlaskom na klupu izgubili su Dubrovčani dubinu, dok je na suprotnoj strani baš to Zadranima donio Lovro Mazalin koji je iznimno snalažljivim reakcijama zaključio prvu četvrtinu s kakvom-takvom prednošću (18:16) domaće momčadi. Ta jedna dizelaška prva dionica pretočena je u puno življe izdanje u drugoj koja je otvorena dvicom pa tricom Darija Drežnjaka, potom su se topničkom paljbom priključili Krševan Klarica i Jambrović, što je odvelo Zadar do prve dvoznamenkaste prednosti (34:23). Domaća serija se nastavila i u smiraj prvog poluvremena, preko Mazalina i Jambrovića uzletjelo se do 16 plusa (39:23), a isto odstojanje (44:28) vrijedilo je i prilikom odlaska prema svlačionicama.


 


Krševan Klarica (KK Zadar)




 


Tricaška kanonada


A da se Perinčićevoj momčadi sprema nova porcija koševa potvrdile su uvodne minute nastavka u kojima je Drežnjak stavio treću svoju tricu, a Petar Vujačić prvu, i na semaforu je zasvijetlilo okruglih 50:30. Gosti su se trsili ostati u utakmici, zaprijetio je Roko Gizdavčić dalekometnim ubačajem, ali nije bilo lijeka za tešku artiljeriju domaće momčadi u kojoj je odličnu šutersku rolu krajem treće dionice odradio Klarica s tri vezane trice (70:48), što je bio znak za domaći stručni stožer da se unatoč još deset minuta do kraja može slobodno početi priprema za Dinamo. Klarica je do kraja utakmice podebljao svoju kolekciju ubačaja i prometnuo se s 23 koša u najboljeg strijelca, 18 i 15 su dodali Drežnjak i Jambrović, a u gostujućim redovima istaknuo se Cvitković s 13 poena.


– Dobili smo utakmicu, nije se nitko ozlijedio. Moja je intencija bila da odmorimo Lakića i Božića. Žganec i Ramljak su igrali malo, s tog aspekta mogu biti zadovoljan. Neki su bolje, a neki lošije iskoristili priliku, to ćemo i analizirati. Bitno je da se trude, da je voljni moment prisutan i da ove utakmice uz ovakav ritam možemo pobijeđivati na ovakav način – kazao je trener Zadra nakon pobjede nad Dubrovčanima koji su imali velikih tegoba pri dolasku na Višnjik, a tog događaja više od same utakmice se spominjao njihov šef svlačionice Ivan Perinčić.


– Čudna utakmica, imali smo problema s dolaskom, pokvario nam se kombi i stigli smo u zadnji čas, pa me veseli da smo u više od pola utakmice čak i dobro reagirali. No, više mi je od same utakmice važna ljudskost i kolegijalnost. Žao mi je da trener Zadra to nema u sebi i da nam nije htio izaći ususret i da utakmica krene malo kasnije, ne bi mu kruna s glave pala. Na kraju zaslužena pobjeda Zadra.