Utorak, 30. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

Na Stanovima

Juniori Zadra i Hajduka otvaraju Memorijalni turnir Hrvoje Ćustić

Autor: Alen Plahinek

11.04.2023. 09:49
Juniori Zadra i Hajduka otvaraju Memorijalni turnir Hrvoje Ćustić

Foto: Luka Jeličić



Danas od 17 sati na Stanovima počinje prvi memorijalni turnir u čast neprežaljenog Dvanaestog anđela, Hrvoja Ćustića. Otvaranje će uveličati i zadarske mažoretkinje, koje će dočekati momčadi te predstaviti sve sudionike. Na teren prvi izlaze juniorske momčadi NK Zadra i NK Hajduka, koji se sastaju u sklopu 1. kola skupine A. U Zadar i okolna mjesta, na kojima će se igrati turnir, ukupno dolazi 12 momčadi, sve redom hrvatski i inozemni velikani. Definitivno najveće ime je Šahtar iz Donjecka, koji dolazi zahvaljujući inicijativi njihovog sportskog direktora, Darija Srne, koji je dobro poznavao Hrvoja.


– Kad netko spomene Hrvoja, prva asocijacija za mene je dobra atmosfera i zabava. Hrvoje je uvijek zabavljao ljude oko sebe, uvijek je bio raspoložen. Kao osoba dobar kao kruh i vrlo inteligentan. Sjećam ga se ponajprije kao suigrača iz Hajduka još iz kadetskog uzrasta. Samo smo godinu dana razlike. O Hrvoju mogu reći sve najbolje, ne iz pijeteta prema njemu, nego zato što je stvarno takav bio – rekao je Srna.


Osim ukrajinskog velikana, u našu županiju dolaze i dva mađarska kluba, Ferencvaroš i Gyor.




– Sretni smo što se imamo priliku predstaviti na jakom međunarodnom turniru poput ovoga u Hrvatskoj. Naša momčad je kombinacija dječaka 2005. i 2006. godišta. Na Međunarodni turnir Hrvoje Ćustić dolazimo s deset U-18 mađarskih reprezentativaca – poručili su iz najtrofejnijeg mađarskog kluba u povijesti, Ferencvaroša, koji je smješten u grupu B koja će se igrati na terenu Dragovoljca iz Poličnika. S njima u grupi naći će se i jedan od najuspješnijih austrijskih klubova proteklih godina, Strum iz Graza, koji na turnir dolazi sa svojom akademijom Steiermark.


– Vrlo smo zahvalni na pozivu na prvi Međunarodni nogometni turnir Hrvoje Ćustić. S obzirom na imena klubova sudionika, očekujemo vrlo kvalitetne utakmice kroz koje će naši mladi igrači imati priliku odmjeriti snage s vršnjacima iz drugih zemalja, što će biti vrlo zanimljivo i korisno iskustvo za sve. Veselimo se dolasku u Zadar i dat ćemo sve od sebe da ostavimo što bolji dojam – kazao je uoči dolaska u Hrvatsku Gilbert Prilasnig, trener juniora Sturma.


Domaće snage


Organizatori su odmah na prvom izdanju memorijalnog turnira vrlo visoko postavili ljestvicu, kada se govorio o imenima klubova koji dolaze. Osim troje inozemnih, u Zadar dolaze i juniorske momčadi NK Varaždina, na čelu s legendarnim nogometašem HNL-a Miljenkom Mumlekom, NK Osijek, NK Lokomotiva koju će voditi bivši reprezentativac Nikica Jelavić, HNK Hajduk, HNK Šibenik te HNK Rijeka.


– Iznimna nam je čast što možemo sudjelovati Međunarodnom turniru Hrvoje Ćustić. Po svemu što sam dosad vidio, turnir je vrlo jak, s odličnim momčadima i očekujem dobre utakmice – kazao je Goran Gajzler, trener juniora Rijeke te dodao kakav rezultat očekuju.


– Naša očekivanja i ambicije su da odemo do samoga kraja, odnosno da osvojimo prvi Međunarodni turnir Hrvoje Ćustić. Neće biti lako, ali vjerujemo u našu momčad i dat ćemo sve od sebe da to ostvarimo. Veselimo se dobrom nogometu i uzbudljivim utakmicama – istaknuo je Gajzler.


Bivši hrvatski reprezentativac Nikica Jelavić biranim riječima dotaknuo se poginulog anđela, ali i Zadra općenito.


– Ovo je jedan poseban turnir, koji puno znači i meni osobno i mojim igračima i klubu. Hrvojeva pogibija je najveća tragedija hrvatskog nogometa i ona nikada ne smije biti zaboravljena, a svi sudionici u hrvatskom nogometu moraju činiti sve kako se takvo nešto više nikada ne bi dogodilo. Zadar je prekrasan grad i općenito cijelo to područje. Dobro se sjećam gostovanja na Stanovima, uvijek mi je bilo jako lijepo tamo igrati. Nadam se da će i Zadar ponovno imati prvoligaša koji definitivno nedostaje hrvatskom nogometu – istaknuo je Jelavić.


Nakon kompletirana tri kola pobjednici skupina te najbolja drugoplasirana momčad izborit će plasman u polufinale. Turnir u organizaciji Nogometnog saveza Zadarske županije igra se pod visokim pokroviteljstvom Hrvatskog nogometnog saveza, koji ga je uvrstio u najvišu kategoriju turnira.


RASPORED


Utorak – 11.04.


ZADAR


17:00 HNK Zadar – HNK Hajduk


 


Srijeda – 12.04.


ZADAR


17:00 HNK Šibenik – ETO FC Gyor


POLIČNIK


11:00 NK Osijek – Ferencvarosi TC


17:00 NK Varaždin – SK Sturm Graz


POLAČA


11:00 NK Široki Brijeg – HNK Rijeka


17:00 FC Shakhtar – NK Lokomotiva


 


Četvrtak – 13.04.


ZADAR


11:00 HNK Zadar – HNK Šibenik


17:00 HNK Hajduk – ETO FC Gyor


POLIČNIK


11:00 Ferencvarosi TC – SK Sturm Graz


17:00 NK Osijek – NK Varaždin


POLAČA


11:00 HNK Rijeka – NK Lokomotiva


17:00 NK Široki Brijeg – FC Shakthar


 


Petak – 14.04.


ZADAR


11:00 HNK Šibenik – HNK Hajduk


17:00 ETO FC Gyor – HNK Zadar


POLIČNIK


11:00 NK Varaždin – Ferencvarosi TC


17:00 SK Sturm Graz – NK Osijek


POLAČA


11:00 FC Shakthar – HNK Rijeka


17:00 NK Lokomotiva – NK Široki Brijeg


 


Subota – 15.04.


ZADAR


11:00 Polufinale I


17:00 Polufinale II


 


Nedjelja – 16.04


ZADAR


11:00 Za treće mjesto


15:00 Finale