Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Elitno društvo

Hrvatske rukometašice u prvoj jakosnoj skupini uoči ždrijeba kvalifikacija za EP

Autor: Hina

14.04.2023. 17:33
Hrvatske rukometašice u prvoj jakosnoj skupini uoči ždrijeba kvalifikacija za EP

Foto: Foto PIXSELL

Uz tri domaćina, na završni turnir koji će se održati od 28. studenoga do 15. prosinca 2024. godine izborit će prvoplasirane i drugoplasirane reprezentacije iz svih sedam kvalifikacijskih skupina te četiri najbolje trećeplasirane selekcije



BEČ Hrvatska ženska rukometna reprezentacija u drugom će kolu čekati ždrijeb kvalifikacijskih skupina za nastup na Europskom prvenstvu u Austriji, Švicarskoj i Mađarskoj 2024., koji će se održati 20. travnja u Zürichu.


Hrvatska je u elitnom društvu prve jakosne skupine, u kojoj su još Francuska, Danska, Njemačka, Nizozemska, Švedska, Španjolska i Crna Gora.


U drugom bubnju su Slovenija, Rumunjska, Srbija, Poljska, Češka,  Makedonija, Slovačka i Island.




Iz trećeg bubnja Hrvatice mogu dobiti Portugal, Ukrajina, Turska, Italija, Farski Otoci, Litva, Grčka i Kosovo, a iz četvrtog bubnja Izrael, Finska, Luksemburg, BiH, Latvija, Azerbajdžan i Bugarska.


Uz tri domaćina, na završni turnir koji će se održati od 28. studenoga do 15. prosinca 2024. godine izborit će prvoplasirane i drugoplasirane reprezentacije iz svih sedam kvalifikacijskih skupina te četiri najbolje trećeplasirane selekcije. Prvenstvo se igra u Beču te u Innsbrucku, Baselu i Debrecenu.


Prvi krug kvalifikacija održat će se 11. i 12. listopada, a drugi 14. i 15. listopada 2023. Kvalifikacije se nastavljaju sljedeće godine, treći krug je 28. i 29. veljače, četvrti 2. i 3. ožujka. , peti 3. i 4. travnja, a šesti 7. travnja.


Na prošlogodišnjem Europskom prvenstvu u Sloveniji, Sjevernoj Makedoniji i Crnoj Gori Norveška je osvojila prvo mjesto, a Hrvatska deseto.