Četvrtak, 2. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

ATP Madrid

Donna Vekić ispala u drugom kolu od Masarove

Autor: A.P.

27.04.2023. 14:50
Donna Vekić ispala u drugom kolu od Masarove

Foto: Getty Images



Najbolja hrvatska tenisačica, Donna Vekić, izgubila je u drugom kolu Mastersa iz serije 1000 u Madridu. Od hrvatske tenisačice bila je domaća predstavnica Rebeka Masarova s 2:0 u setovima, 6:1 i 7:6.


Španjolka je protutnjala prvim setom i riješila ga u svoju korist za samo 26 minuta. Drugi je set bio jedna potpuno druga priča. Odličnu formu iz prvog seta, Masarova je prenijela i u drugi u kojem je povela 2:0, a zatim je sljedećih 5 gameova uzela Hrvatica. Imala je Donna i servis za odvesti meč u odlučujući set, no nije uspjela. Vratila se Masarova i povela 6:5, no breakom je Vekić uspjela barem doći do tie – breaka.


U tom je odlučujućem gameu Vekić ponovno vodila 5:2, ali izgleda da je ovaj rezultat bio uklet danas za nju, pošto je izgubila 7:5 taj tie – break, ujedno i meč.




Masarova u sljedećem kolu ide na megdan Mariji Sakkari.


U turniru ostao je još Borna Ćorić koji igra sutra protiv Huga Gastona, Petra Martić koja sutra igra protiv Laure Siegmund te parovi, Mektić i Pavić te Ivan Dodig u paru s Austinom Krajicekom koji također sutra izlaze na teren.