Subota, 11. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

USPJEH GALOVČANA

Denis Bačić: "Bit ćemo "mina" među prvoligašima"

Autor: Alen Plahinek

04.07.2023. 13:45
Denis Bačić:

Foto: NŠK GALOVAC



Veliki korak u prošloj sezoni napravili su nogometaši Galovca, koji su se nakon više od desetljeća vratili u Prvu županijsku ligu nakon što su se praktično prošetali do titule prvaka Druge ŽNL. Unatoč velikom uspjehu klupu Galovčana, pomalo iznenađujuće, napustio je trener Denis Bačić.


– Dva su razloga zašto je došlo do toga. Prvo, nemam licencu za Prvu županijsku ligu, međutim to nije toliko bitan razlog jer bih licencu mogao dobiti preko našeg jednog čovjeka iz kluba i tako voditi momčad. Međutim, onda bismo imali jednog igrača manje u zapisniku. Drugi razlog je što sam inače i sudac, tako da ne bih mogao biti i trener i sudac – objasnio je Bačić.


Klapa


Završili su Galovčani sezonu s čak 20 bodova prednosti pred drugoplasiranom Podgradinom. U 20 utakmica ostvarili su 16 pobjeda,tri poraza te jednom odigrali neodlučeno. Bačić je iznimno zadovoljan i ponosan na momčad i kemiju koja se stvorila među igračima.




– Najjednostavnije rečeno, sezona je bila savršena. U posljednje tri godine imali smo tri »meč lopte«, dakle koračić nas je dijelio od toga na uđemo u Prvu županijsku ligu. Nismo tada uspjeli budući da su prevladali iskustvo i bahaćenje od nekih pojedinaca. Sada se stvorila odlična klapa igrača, gotovo svi igrači su naši, domaći i to se vidjelo na travnjaku. Za sljedeću sezonu se pojačati. Dolazi nam tako iz Pridrage Roko Burčul. On se zapravo vraća budući da mu je Galovac matični klub. Imamo još neke druge vanjske igrače i iskreno mislim da bismo mogli biti »nagazna mina« prvoligašima – poručio je Bačić te istaknuo pojedince u minuloj sezoni.


– Posebno sam ponosan na mlađe igrače Luku Kovača, Tončija Kožula, Hrvoja Jovančevića, Zvonimira Čirjaka i Branimira Smokrovića. Naravno, cijela momčad je zaslužna za uspjeh, no ova petorica posebno su se istakli.


Foto: NŠK GALOVAC


Uvjeti


Kako je i sam kazao, Bačić je inače i nogometni sudac u nižim ligama, ali i nekadašnji nogometaš te dugogodišnji član kluba.


– Ovo je ljubav, čista ljubav i ništa više. Nekada davno bio sam vratar Galovca, prošao sam sito i rešeto s klubom. Već godinama pratim Galovac, dio sam kluba i staviti me za trenera bila je izričita želja predsjednika kluba i igrača. Ispalo je savršeno. Odstupio sam s trenerske dužnosti, međutim i dalje sam u Nadzornom odboru kluba. Oni žele da ja postanem tajnik, međutim to je problem jer onda ne mogu suditi jer se može obnašati samo jedna dužnost – pojasnio je Bačić


Čest problem klubovima su uvjeti za nastupanje u jačim natjecanjima. Iznimka nije ni Galovac, s time da Bačić uvjerava da je »sve pod kontrolom«.


– Imamo jedan problem i trenutačno nemamo sve uvjete, međutim stvorit ćemo ih. »Glavobolju« nam stvaraju uvjeti za sutkinju, dakle posebna svlačionica za nju. Uzet ćemo jedan kontejner kojeg ćemo preurediti da to može funkcionirati. To je jedini veći problem, tako da rješenje imamo. Svi uvjeti za Prvu županijsku ligu bit će zadovoljeni – kazao je Bačić.


Denis Bačić, Foto: NŠK GALOVAC