Petak, 3. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

LUCAS HERNANDEZ

Najskuplji igrač u povijesti Bayerna odlazi u PSG

Autor: R.H.

29.06.2023. 16:34
Najskuplji igrač u povijesti Bayerna odlazi u PSG

Foto: Reuters



Najskuplji igrač u povijesti Bayerna Lucas Hernandez odlazi u PSG u transferu vrijednom 50 milijuna eura. Fabrizio Romano piše da se Hernandez već nalazi u Parizu, gdje bi trebao uskoro odraditi liječnički pregled.


Francuski branič je u Bayern došao 2019. godine iz Atletico Madrida, gdje je i započeo karijeru, a Bavarci su za njega izdvojili čak 80 milijuna eura. S Bayernom se naosvajao domaćih trofeja, a bio je član generacije 2020. koja je osvojila Ligu prvaka na portugalskom ‘mini-turniru’. Njegova epizoda u Bayerna prožeta je brojnim ozljedama, a iz prvog sastava je izbivao gotovo cijelu prošlu sezonu.


S Tricolorima je u Rusiji podignuo trofej Svjetskog prvenstva, gdje je bio jedan od najstandardnijih igrača u momčadi Didiera Deschampsa. Participirao je i na Mundijalu u Kataru, ali je tamo doživio tešku ozljedu u prvoj utakmici protiv Australije, koja ga je eliminirala iz nastavka natjecanja. Ipak, uspješno ga je zamijenio brat Theo Hernandez, koji je bio jedan od najboljih francuskih pojedinaca na cijelom prvenstvu.