Utorak, 14. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

ZADARSKA LJETNA LIGA

Luka Lovrić: Proći skupinu pa što bude

04.07.2023. 11:46
Luka Lovrić: Proći skupinu pa što bude

Foto: FACEBOOK/ZADARSKALJETNALIGA



Skupina A Zadarske košarkaške ljetne lige nekako djeluje najmanje izvjesnom, s tim da se lanjskom finalistu Voštarnici daje blaga prednost i tzv. primat, dok će preostala tri takmaca (Bazen, Zaratini Foša i Sukošan) voditi ljutu borbu za prolazak među osam najboljih. U tom tercetu najviše iskustva počiva u momčadi Bazena koja ovog ljeta upisuje svoj četvrti nastup u nizu na vanjskim terenima SC Višnjik. Iako nemaju nekih velikih ambicija cilj momaka s Bazena je jasan, želi se proći skupina, a kako misle to postići pokušao je pobliže objasniti njihov strateg Luka Lovrić.


Zapeli u četvrtfinalu


– Prošle sezone kao i pretprošle smo zapeli u četvrtfinalu. Nekako nam je cilj svake godine proći skupinu, pa onda što bude, a tako nam je i ovog ljeta. Nastupit ćemo u puno mlađem sastavu nego prijašnjih sezona. Nema nam tu više veterana Šime Ninčevića, izgleda da neće biti ni Dragana Jurjevića kao što sam se i ja osobno odlučio da neću više pomagati na terenu već sam preuzeo tu tzv. trenersku palicu. Zato smo odlučili pridružiti nekolicinu mlađih momaka koji će siguran sam biti dostojne zamjene, a opet imamo i dalje u rosteru neke klasne veterane poput Marina Jurjevića i Šime Blaslova – rekao je na prvu Lovrić koji će potvrditi da u narednih mjesec dana nije pod mus uspjeh, već samo dobra zabava.


– Svi se jako dugo znamo i primarni nam je cilj nastupanja u ovoj ligi ostvariti spoj druženja i zabave. Ovo će nam biti četvrta godina da igramo ovo natjecanje, posebnog nekog imperativa nemamo, osim što bilo dobro da se nađemo u tih najboljih osam i da onda možda iznenadimo u razigravanju.


Foto: FACEBOOK/ZADARSKALJETNALIGA


Zanimljivo i neizvjesno




Kad već ne vide sebe na pobjedničkom postolju, u redovima Bazena breme favorita su prebacili na vječne favorite, a jedan od njih će »crveno-crne« dočekati u skupini.


– Nismo posebno obraćali pažnju na druge momčadi, nije nam to bilo toliko važno, no ovako bez gledanja u rostere rekao bih da će favoriti biti klasični. Tu mi prvi na pamet padaju Voštarnica i Smiljevac koji uvijek imaju dobre sastave i uvijek završe jako visoko plasirani. Ima tu još kandidata, možda Melada, ne znamo kakvi će biti ovi momci što dolaze iz Splita, Sabunjar ima također iskusnu momčad. Sve u svemu bit će jako zanimljivo i prije svega neizvjesno, a kada je tako onda je sve moguće – kazao je za kraj Lovrić.


Marino Jurjević, Foto: FACEBOOK/ZADARSKALJETNALIGA