Srijeda, 8. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

UTRKA ZA VEZNJAKA

Hoće li Topnici srušiti rekord za Ricea? Arsenal ponudio West Hamu pravo bogatstvo

Autor: R.H.

28.06.2023. 17:18
Hoće li Topnici srušiti rekord za Ricea? Arsenal ponudio West Hamu pravo bogatstvo

Foto: Reuters



Veznjak Declan Rice mogao bi postati najskuplji britanski igrač u povijesti. Kako pišu engleski mediji, Arsenal je za kapetana West Hama ponudio nevjerojatnih 105 milijuna funti, a ako Čekićari prodaju Ricea po toj cijeni, srušio bi se rekord koji je postavio Manchester City dovođenjem Jacka Grealisha.


U utrci za Ricea je i Manchester City, ali je njihova ponuda od 90 milijuna funti odbijena od strane West Hama. Ambicije ‘Topnika’ su narasle nakon fantastične prošlogodišnje sezone, kada su do travnja držali prvo mjesto na ljestvici u Premiershipu. Međutim, do prve titule nakon nezaboravne ‘Invincible’ sezone 2003/04. nisu mogli doći, budući da ih je uhvatio i pretekao stroj Pepa Guardiole. Pojačanja su nužna za Mikela Artetu, koji će s momčadi iz Londona u idućoj sezoni igrati skupine Lige prvaka. Dolaskom Havertza je dobio dodatnu dubinu u vrhu napada, a s Riceom i braničem Timberom iz Ajaxa dionice Topnika bi još više skočile.


Rice je cijelu karijeru proveo u West Hamu, u čijem je dresu osvojio Konferencijsku ligu ovog mjeseca. Gareth Southgate ne može zamisliti prvih 11 Engleske bez njega, a Tri Lava su s Riceom u sredini izborili finale Europskog prvenstva 2020. te četvrtfinale Svjetskog prvenstva 2022.


Foto: Reuters