Četvrtak, 9. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Premijer liga

Brzoja pojačao Dinamo

Autor: Paulo Sarić

26.09.2023. 14:25
Brzoja pojačao Dinamo

Foto: ZVONKO KUCELIN/KK ZADAR/ABA LIGA



Nekadašnji košarkaš Zadra i bivši mladi hrvatski reprezentativac Mislav Brzoja dogovorio je suradnju sa zagrebačkim Dinamom, s kojim je potpisao otvoreni ugovor. Brzoja je dio ljeta trenirao s Boscom, no nezahvalna financijska situacija u momčadi Ante Samca i poziv Dinama bili su dovoljni za brzu promjenu sredine.


– Znam veliki broj igrača i mislim da prilagodba ne bi smjela trajati dugo. Protiv Novačića sam godinama igrao, s Vučićem i Sesarom sam surađivao u Gorici, a s Kraljevićem sam lani dijelio svlačionicu u Širokom. Znam i druge igrače s kojima sam se susretao po parketima hrvatske lige. Kada sam dobio poziv ljudi iz kluba, nisam se puno dvoumio te smo se vrlo brzo dogovorili. Ići ćemo iz utakmice u utakmicu, a budemo li zdravi ne sumnjam u rezultat ove momčadi – kazao je Brzoja za službene stranice Dinama.


Sada već iskusni vanjski igrač koji je karijeru započeo u Dubravi, mlad se otisnuo preko Atlantika i okušao u sveučilišnoj košarci gdje je nastupao za Villanovu i Evansville, da bi nakon povratka u Hrvatsku potpisao trogodišnji ugovor sa Zadrom, gdje je ostao do ljeta 2019. Uslijedile su domaće epizode u Gorici i Dubravi, te inozemne u Sutjesci i mađarskom Atomerumu, da bi prošlu sezonu proveo u redovima Širokog Brijega u čijem je dresu Brzoja bio na prosjeku od 11.6 poena, 4.1 skoka i nešto manje od dvije asistencije u deset odigranih utakmica u Drugoj ABA ligi.