Srijeda, 8. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

Kup Krešimir Ćosić

Sukošan preko Cetine do Puntamike

Autor: Paulo Sarić

26.09.2023. 12:01
Sukošan preko Cetine do Puntamike

Foto: LUKA JELIČIĆ



U subotu je započela nova sezona natjecanja u Kupu Krešimir Ćosić. Nova razvojna momčad Zadra Sukošan u prvom kvalifikacijskom krugu južne skupine odmjerila je snage s Cetinom koju je na domaćem terenu svladala rezultatom 89:73. Prvo poluvrijeme je proteklo u izjednačenoj košarci u kojoj niti jedna momčad nije uspjela sagraditi odlučujuću prednost.


Mladići koje je s klupe vodio Jakov Borčić, ojačani iskusnim Ivom Pavićem i Antoniom Peljušićem, u drugu su dionicu ušli s prednošću 23:20, da bi na veliki odmor odnijeli zalihu od sedam poena (45:38). Ipak, uporni Triljani se nisu predavali te su u trećoj četvrtini uspjeli uhvatiti željeni ritam i u nekoliko navrata ozbiljno priprijetiti pa se u odlučujućih deset minuta ušlo s otvorenih 65:61.


Presudnom se pokazala čvrsta obrana Sukošanaca koji su u četvrtoj dionici suparniku dozvolili samo 11 koševa i na koncu stigli do vrijedne pobjede kojom su izborili okršaj sa županijskim i ligaškim rivalom Opus Puntamikom. Karlo Gobin je s 25 poena bio najefikasniji u pobjedničkim redovima, a pratio ga je Luka Bičić s 20 koševa.