Srijeda, 8. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

SPORTSKA GIMNASTIKA

Tomislav Pavić, član GK Salto, osmi na Prvenstvu Balkana

Autor: Alen Plahinek

26.09.2023. 13:56
Tomislav Pavić, član GK Salto, osmi na Prvenstvu Balkana

Foto: HOO



U Istanbulu je održano drugo Prvenstvo Balkana u sportskoj gimnastici na kojem je za Hrvatsku nastupio Tomislav Pavić, junior zadarskog Gimnastičnog kluba Salto. Pavić je zauzeo osmo mjesto na konju s hvataljkama s rezultatom 7.400. No, kako kaže njegov trener Josip Morožin, koji je bio s Tomislavom u Turskoj, doseg je to s kojim nisu sasvim zadovoljni.


– Polovično smo zadovoljni. Ne možemo biti nezadovoljni jer smo stigli do finala, do najboljih osam, no da ne skrivam namjere i ambicije, one su nam bile kući se vratiti s medaljom. To nismo uspjeli, no tako je kako je, to je sport. Ostvarili smo neke ciljeve ove sezone i radi toga najviše možemo biti sretni. Plan je bio otići na neko veliko natjecanje, također nastojali smo i pojačati vježbu u čemu smo uspjeli, no nismo došli do medalje. Niti Tomislav nije bio u potpunosti zadovoljan, što je i dobro jer ćemo sada još jače i više gristi u želji za napretkom – rekao je Morožin te dodao planove za budućnost:


– Stalno treniramo za ovakva velika natjecanja. Do kraja sezone od većih stvari očekuju nas kvalifikacije za Europsko prvenstvo u Riminiju. Tamo ćemo nastupiti s dva naša predstavnika, Pavićem i Nikom Nevešćaninom. Od, uvjetno rečeno, manjih natjecanja imamo još za odraditi Prvenstvo Hrvatske. Nadamo se što boljim rezultatima, ali smatramo kako će na kvalifikacijama biti mnogo teže, nego je to obično.




Titulom prvaka Balkana okrunio se Turčin Deniz Sen, srebrni je bio Hrvat Marko Kenđel, dok je broncu osvojio Mađar Gabor Lukacs.