ponedjeljak, 29. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Njemačka

Bayer je osvojio svoju povijesnu titulu, a Xabi Alonso bi zbog toga mogao dobiti i - ulicu

Autor: Hina

16.04.2024. 14:05
Bayer je osvojio svoju povijesnu titulu, a Xabi Alonso bi zbog toga mogao dobiti i - ulicu

Foto: Foto REUTERS

Trener Xabi Alonso, koji je u Bayeru od 2022. godine, glavni je razlog, mnogi će reći, velikog uzleta Bayera koji se ujedno nalazi u finalu tamošnjeg DFB Pokala, kao i u četvrtfinalu Europske lige



LEVERKUSEN Njemački Spiegel naveo je kako postoji šansa da u bliskoj budućnosti španjolski nogometni strateg Xabi Alonso, sadašnji trener Bayera, dobije svoju ulicu u Leverkusenu.


Tijekom prošlog vikenda Bayer je na domaćem terenu pobijedio Werder čak 5-0 čime je i matematički osigurao naslov prvaka Bundeslige, čak pet kola prije kraja. Klub iz Leverkusena time je osvojio premijerni naslov državnog prvaka u svojoj povijesti nakon što je pet puta sezone završavao na drugom mjestu.


Trener Xabi Alonso, koji je u Bayeru od 2022. godine, glavni je razlog, mnogi će reći, velikog uzleta Bayera koji se ujedno nalazi u finalu tamošnjeg DFB Pokala, kao i u četvrtfinalu Europske lige. Premda se spominju brojne ponude najjačih europskih klubova 42-godišnji Xabi Alonso ima namjeru ostati u Bayeru.




Članovi gradskog vijeća objavili su, dan nakon osvojenog naslova prvaka Bundeslige, kako žele dodijeliti počasno građanstvo igračima, članovima stručnog stožera, upravi i osoblju kluba.


Sa svoje strane navijači Bayera su otišli korak dalje jer su, na svoju ruku, jednu od ulica koja vodi prema stadionu, BayAreni, preimenovali u Xabi Alonso Allee. Ta navijačka želja mogla bi uskoro postati i stvarnost, piše Spiegel, jer grad Leverkusen ispituje administrativne uvjete potrebne da se neka od ulica službeno imenuje u ulicu španjolskog trenera Xabija Alonsa. Trenutačno je u Leverkusenu na snazi zakon po kojem ulice ne mogu nositi imena po ljudima.