ponedjeljak, 2. listopada 2023

Weather icon

Vrijeme danas

27 C°

Osvoji stipendiju

Aspira ti nudi stipendiju za studij turizma iz snova

Autor: ZL Promo

13.09.2023. 12:00
Aspira ti nudi stipendiju za studij turizma iz snova

Još uvijek se nisi odlučio koji je tvoj fakultet iz snova i kojim poslom se želiš baviti u budućnosti? Veleučilište Aspira rješava sve probleme i nudi stipendijski natječaj na kojem možeš osvojiti stipendiju za studij Međunarodni menadžment u hotelijerstvu i turizmu. 


Nakon završetka ovog studija, koji ti nudi praksu od prvog dana, gotovo sigurno ćeš naći kvalitetan i visoko plaćen posao u najjačoj gospodarskoj grani u Hrvatskoj. 


Sada se već pitaš što trebaš učiniti kako bi stigao do stipendije? Nije teško. Ono što trebaš napraviti je odabrati neku od regija ili grad u Hrvatskoj i osmisliti slogan koji ističe neku posebnost i privlači turiste da ih posjete. Uz sam slogan koji mora biti na engleskom jeziku trebaš priložiti i objašnjenje na do 500 riječi na hrvatskom kojima objašnjavaš zašto je baš taj slogan onaj najbolji za tu regiju ili grad te svoj životopis.


Stručni žiri


Slogane će ocjenjivati stručni žiri Veleučilišta Aspira, ali i svi vi jer će jedan dio procjene najboljeg slogana odabrati naši pratitelji na društvenim mrežama, a potrebno ih je poslati na mail [email protected] s naznakom “Za NAJslogan” do 20. rujna. 


Praksa od prve godine, ugledni profesori, putovanja po Europi, stručna praksa u najboljim hotelima i gotovo siguran posao je ono što ti Aspira jamči, a sve što trebaš je biti najbolji na stipendijskom natječaju! Studijski smjer Hotelski menadžment namijenjen je onima koji se žele specijalizirati za upravljačke funkcije u hotelijerstvu te kroz prakse najboljih svjetskih hotelskih kompanija steći menadžerska znanja i vještine. Uz rast investicija te ulazak jačih “igrača” u industriju, a osobito međunarodnih brandova, stvaraju se potrebe za radikalnim zaokretom u razvoju kadrova i menadžmenta za hotelsku i ostalu turističku industriju. Sadašnje tržište rada ni kvantitativno ni kvalitativno ne odgovara potrebama poslovanja.“


Uspješnost se očituje kod onih hotelskih poduzeća koja mnogo ulažu u ljudske resurse. Jedan od razloga zbog kojih je onemogućena ekspanzija domaćeg turizma je nedovoljan broj visokokvalificiranih kadrova.


Studij u inozemstvu


Studijski program Hotelskog menadžmenta realizira se na način da studenti, uz pomoć vrhunskih stručnjaka i akademski obrazovanih predavača s bogatom ekspertizom i iskustvom u praktičnom svijetu, uče kroz rad na primjerima poslovnih slučajeva svjetske, ali i domaće prakse primjenjive u vlastitom poslovnom okruženju, da dolaze do samog izvora znanja, da uče načine proaktivnog i kreativnog razmišljanja usmjerenog na rješavanje i najzahtjevnijih poslovnih problema.


Aspira je ostvarila suradnju s prestižnim švicarskim fakultetom za hotelijerstvo Hotel Institute Montreux, koja samo Aspirinim studentima omogućava nastavak studija i stjecanje dvostruke diplome (švicarske i američke) prema prilagođenim uvjetima. Ova suradnja potvrda je visoku kvalitetu Aspirinih studijskih programa, jer inozemni fakultet u potpunosti priznaje kvalifikacije stečene na Aspiri.