Četvrtak, 28. rujna 2023

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

INmusic

Organizatori nisu u mogućnosti isporučiti najbolji mogući međunarodni festival

Autor: Hina

15.02.2023. 09:51
Organizatori nisu u mogućnosti isporučiti najbolji mogući međunarodni festival

Foto: Josip Mišković

Jedan od najpoznatijih hrvatskih glazbenih festivala ove godine neće biti održanZagrebački INmusic Festival, jedan od najvećih hrvatskih glazbenih festivala, ove se godine neće održati, objavio je organizator festivala na društvenim mrežama.


“Dali smo najbolje od sebe da festival dočekamo ove godine, no, nažalost, moramo obavijestiti da se INmusic Festival neće moći održati 2023.”, stoji u objavi.


Kao i proteklih 17 godina organizatori su se, kažu, trudili te uložili mnogo u festival kako bi on bio na prepoznatljivoj razini međunarodnog programa i kvalitete produkcije koju smatraju da njihova publika zaslužuje. Tekuće posljedice pandemije, rata u Ukrajini, inflacije i generalnog osjećaja nesigurnosti koje mnogi osjećaju u svojim svakodnevnim životima rezultirali su uvjetima koji ne dopuštaju da se potpuno neovisan glazbeni festival poput INmusica održi, poručili su.
U trenutačnim okolnostima, dodaju, nije moguće isporučiti najbolji mogući međunarodni festival glazbe uživo za cijenu karte određenu u skladu s financijskim ograničenjima lokalne publike. Ne želeći se odreći ni jednog principa koji INmusic čine onim što jest, te poštujući potporu i prisutnost kojom je publika od 2006. omogućila festivalu da raste i razvija se svakim izdanjem, organizatori su odlučili da je najbolje fokusirati se na preduvjete potrebne za stabilan kontinuitet INmusic festivala u budućnosti.


“Nadamo se da će se 16. izdanje INmusic Festivala održati 2024. i da ćemo biti u mogućnosti podijeliti njegove datume s vama u narednim mjesecima”, zaključili su organizatori.


Neodržavanje INmusica komentirao je jučer zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević, koji je rekao:


“Grad je dosad podržavao INmusic. Razmatramo kako da te manifestacije jače podržimo. Za ovu godinu su organizatori rekli da su brojne objektivne okolnosti dovele do toga da nema festivala, ali da bi ga iduće godine trebalo biti”.