Petak, 24. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

"Insite"

Davor Križić i Jazz Orkestar HRT-a predstavljaju raskošan jazz album

Autor: S.M.

09.12.2022. 12:44
Davor Križić i Jazz Orkestar HRT-a predstavljaju raskošan jazz album

Foto: PR

Davor ne skriva koliko je rad na ovom projektu za njega posebanCijenjeni trubač Davor Križić u svojoj dugoj i bogatoj karijeri ostvario je brojne uspješne suradnje kao solist Jazz Orkestra HRT-a, član grupa Cubismo i The Bastardz te je dobitnik prestižnih glazbenih nagrada među kojima su Porin, nagrada Status i nagrada HDS Miroslav Sedak Benčić za 2020. godinu , a sada u suradnji s Jazz Orkestrom HRT-a predstavlja svoj dugoočekivani novi samostalni album album “Insite”.


“Nakon koncerta održanog 2019. godine, povodom 30 godina mog sviranja u Jazz orkestru HRT-a nastala je ideja da napravimo moj autorski album. Na ovom albumu spojio sam svoj rad koji se razvijao u malim sastavima sa sjajnim aranžerima i muzičarima Jazz orkestra i njime sam pokušao ispričati svoju intimnu glazbenu priču”, o suradnji je ispričao Davor Križić putem priopćenja za  medije.


Davor ne skriva koliko je rad na ovom projektu za njega poseban:
“Član sam Jazz orkestra od davne 1989. godine i od tada pa do danas svirao sam sa nebrojenim kvalitetnim glazbenicima i dirigentima. Ipak ovaj projekt za mene je poseban jer suradnja s današnjom postavom Jazz orkestra, njihov angažman i svirka donijeli su sjajan zvuk i vrhunsku izvedbu.mojih kompozicija. Jazz made in Zagreb!”, o suradnji je rekao Davor te nastavio:


“Izuzetno mi je drago da su se ovom projektu pridružili moji dragi prijatelji i suradnici Saša Nestorović na saksofonu, Kruno Levačić na bubnjevima, Matija Dedić na klaviru, Ivar Roban Križić na kontrabasu, Šimun Matišić na vibrafonu i Vedaši vokalisti. Izvrsne aranžmane napisali su Silvije Glojnarić, Joe Kaplowitz i Luka Žužić. Ekipa s HRT-a odradila je sjajan posao, posebno zahvaljujem Ivani Kocelj voditeljici RJ-glazbe i Borisu Horvatu iz Aquarius recordsa što su prepoznali i podržali ovaj projekt. S ponosom predstavljam ovaj album.”


Ovaj vrhunski jazz album osvaja na prvo slušanje, a kako kaže istaknuti novinar Saša Drach, “zamišljen je kao putovanje kroz snove.” te ističe da: “Taj univerzlani životni impuls, njemu osobno dan, koji jednako pronalazi u svom miru ali i nemiru, Davor pretvara u razumljive nam glazbene priče.  Bez obzira na to koliko nam je njihovo izvorište nejasno, Davorova interpretacija predstavlja ih kristalno jasnim emocijama.”


Album “Insite” dostupan je na svim streaming servisima, a u fizičkoj prodaji ga možete potražiti u Aquarius Music Shopu i svim bolje opremljenim glazbenim trgovinama.