ponedjeljak, 11. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

4 C°

NEMOGUĆI UVJETI

Gasi se jedan od najvećih hrvatskih festivala: Ove godine bez INmusica

Autor: Hina

13.02.2023. 15:31
Gasi se jedan od najvećih hrvatskih festivala: Ove godine bez INmusica

Foto: Zoe Sarlija/PIXSELLZagrebački INmusic, jedan od najvećih hrvatskih glazbenih festivala, ove se godine neće održati, objavio je organizator festivala na društvenim mrežama u ponedjeljak.


“Dali smo najbolje od sebe da festival dočekamo ove godine, no nažalost moramo obavijestiti kako se INmusic festival neće moći održati 2023.”, stoji u objavi.


Kao i proteklih 17 godina organizatori su se, kažu, trudili te uložili mnogo u festival kako bi on bio na prepoznatljivoj razini međunarodnog programa i kvalitete produkcije koju smatraju da njihova publika zaslužuje.
Tekuće posljedice pandemije, rata u Ukrajini, inflacije i generalnog osjećaja nesigurnosti koje mnogi osjećaju u svojim svakodnevnim životima rezultirali su uvjetima koji ne dopuštaju da se potpuno neovisan glazbeni festival poput INmusica održi, poručili su.


U trenutnim okolnostima, dodaju, nije moguće isporučiti najbolji mogući međunarodni festival glazbe uživo za cijenu karte određenu u skladu s financijskim ograničenjima lokalne publike.


Ne želeći se odreći ni jednog principa koje INmusic čine onim što jest, te poštujući potporu i prisutnost kojom je publika od 2006. omogućila festivalu da raste i razvija se svakim izdanjem, organizatori su odlučili kako je najbolje fokusirati se na preduvjete potrebne za stabilan kontinuitet INmusic festivala u budućnosti.


“Nadamo se da će se 16. izdanje INmusic festivala održati 2024. i da ćemo biti u mogućnosti podijeliti njegove datume s vama u narednim mjesecima.”