Utorak, 25. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

28 C°

Holivudski redatelj

James Cameron otkrio snima li film o kobnoj imploziji podmornice Titan

Autor: Hina

17.07.2023. 08:41
James Cameron otkrio snima li film o kobnoj imploziji podmornice Titan

Foto: Reuters

Cameron je 33 puta posjetio olupinu slavnog prekooceanskog broda James Cameron suočio se s lažnim glasinama da snima film o kobnoj imploziji turističke podmornice Titan u kojoj je poginulo svih petero ljudi tijekom putovanja do olupine Titanica.


Holivudski redatelj, koji je 1997. režirao Oscarom nagrađeni film “Titanic” s Kate Winslet i Leonardom DiCapriom, u subotu je odbacio izvješća da je uključen u razvoj filma OceanGatea.


Na Twitteru je 68-godišnjak napisao: “Obično ne odgovaram na uvredljive glasine u medijima, ali sada moram.
“Nisam u razgovorima o filmu OceanGatea, niti ću ikada biti.”


Cameron, koji je 33 puta posjetio olupinu slavnog prekooceanskog broda, rekao je za ABC News da je bio “zapanjen sličnošću” tragedije podmornice Titan i potonuća Titanica 1912. godine.


Britanski pustolov Hamish Harding te otac i sin Shahzada i Suleman Dawood poginuli su u turističkoj podmornici zajedno s izvršnim direktorom OceanGate Expeditions Stocktonom Rushom i francuskim državljaninom Paul-Henrijem Nargeoletom.


Titan je izgubio kontakt s pratećim brodom tijekom spuštanja 18. lipnja. Ostaci su pronađeni četiri dana kasnije, rasuti po morskom dnu oko 488 metara od pramca Titanika.