ponedjeljak, 26. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

“Na Magistrali”

Andrea Buča snima novi putopisni serijal: bezbroj priča nastalih oko žile kucavice naše obale

Autor: S.M.

17.07.2023. 11:19
Andrea Buča snima novi putopisni serijal: bezbroj priča nastalih oko žile kucavice naše obale

Foto: Privatna arhiva

Uskoro na malim ekranimaNekoliko mjeseci je prošlo otkako je publiku za male ekrane prikovao putopisni serijal “Stani na otoku”, a njegova autorica Andrea Buča već se bacila u novu “ljetnu” avanturu.


Nakon čarobnih otočkih prizora, vizura od kojih zastaje dah i šarmantnih sugovornika koji su nam svojim karakterima i pričama izmamili osmijehe, popularna redateljica i novinarka započela je sa snimanjem novog HRT-ovog serijala “Na Magistrali”.


Kao što samo ime serijala sugerira, glavna protagonistica priče je Jadranska magistrala, cesta koja je nakon izgradnje temeljito promijenila živote uz obalu, ali i s one druge, kopnene strane, te značajno utjecala na razvoj turizma i dinamiku lokalnog stanovništva.

Magistrala je ispisala bezbroj priča


“Žila kucavica” od šezdesetih godina do danas postala mnogo više od “običnog” asfaltiranog puta, usadivši se duboko u kolektivnu memoriju kao nezaboravni dio ljetovanja s kojeg svatko od nas nosi neke posebne uspomene.


Tijekom svih tih godina magistrala je ispisala bezbroj priča, a upravo će one postati dijelom putopisnog serijala koje će Buča prenijeti gledateljima u šest epizoda čije je snimanje započelo krajem lipnja.


Na sebi svojstven, zabavan i avanturistički, ali uvijek i edukativan način, Andrea će ispričati priče o samoj magistralnoj cesti, ali i o ljudima koji uz nju i s njom žive, o običajima, o nostalgiji za nekim prošlim vremenima, o tradiciji koja se prenosi iz generacije na generaciju, o zadivljujućim prirodnim ljepotama, neobičnim specijalitetima, vremenskim nepogodama i zanimljivim dogodovštinama.


Izmjenjujući prijevozna sredstva, Buča i njezin tim provest će se magistralom od početka do kraja, a na tom putu zasigurno će se u scenarij uplesti i pokoja avantura koju nitko nije mogao predvidjeti.Strasti i životne priče


Kao i svi dosadašnji hvaljeni serijali; “Stani u Lici”, “Stani u Zagorju” i “Stani na otoku”, i serijal “Na Magistrali” očarat će gledatelje fenomenalnim prizorima, sutonima s najljepših vidikovaca, morskim pučinama na čijim se valovima ljeska sunce, surovim planinama, skrovitim uvalama u tirkiznim nijansama obgrljenih borovinom i čudesnim vizurama koje se izmjenjuju u retrovizoru automobila koji klizi jednom od najljepših cesta na svijetu.


No, kao i svaki put Andrea će publici kroz dokumentarni pristup prvenstveno približiti ljude, njihove neobičnosti i jedinstvene karaktere, strasti i životne priče.


Kao da su svi redom bliski prijatelji koji se poznaju godinama, potaknut će ih da se prisjete uspomena i upuste u pokoju polemiku, da nas ponešto nauče i inspiriraju, a ponekad i samo nasmiju.


I dok deseci tisuća turista putuju na odmor autocestom, Andrea i njezin tim u ovom trenu hvataju magistralne krivine negdje oko Starigrada.Sve do sredine kolovoza tražit će pustolovine, čarolije i priče putujući danas pomalo zaboravljenom cestom, a sve što su doživjeli na vijugavoj i nepredvidljivoj magistrali uskoro ćemo gledati na malim ekranima, taman kada nam počne nedostajati bezbrižnost ljeta, stoji u priopćenju.