Srijeda, 29. studenog 2023

Weather icon

Vrijeme danas

4 C°

Odgovora na prinčevu knjigu

Harry i Meghan postali najpoznatiji britanski beskućnici

Autor: Hina

01.03.2023. 14:58
Harry i Meghan postali najpoznatiji britanski beskućnici

Foto: ReutersHarry i Meghan odsad će biti beskućnici u Ujedinjenom Kraljevstvu s obzirom na to da je kralj Karlo III. uskratio paru mogućnost korištenja Frogmore Cottagea, njihove britanske rezidencije, nakon što je objavljena prinčeva ‘osvetnička’ knjiga, izvijestili su u srijedu britanski mediji.


Po informacijama objavljenim u listovima The Sun i The Telegraph Buckinghamska palača paru je poslala “obavijest o deložaciji”.


Podsjećaju da su Harry i Meghan 2020. iznenada napustili Ujedinjeno Kraljevstvo, preselili se u SAD te od tada odande redovito verbalno i pismeno napadaju monarhiju.
Frogmore Cottage, rezidenciju s pet spavaćih soba, koja se nalazi blizu dvorca Windsor u zapadnom Londonu, godine 2018. vojvodi i vojvotkinji od Sussexa poklonila je kraljica Elizabeta II. kao vjenčani dar.


Radovi na obnovi dvorca iznosili su više od dva milijuna eura, a sve je išlo na račun poreznih obveznika koji su svotom bili šokirani. Princ Harry je morao vratiti uložene novce nakon odlaska sa suprugom u Sjedinjene Države.


Po pisanju Suna Karlo III. na ovaj način sina i snahu lišava bilo kakve kraljevske adrese za vrijeme njihovih rijetkih posjeta Ujedinjenom Kraljevstvu.


Takva odluka izgleda poput sankcija nakon što je Harry početkom siječnja objavio svoju knjigu “Spare” u kojoj se obračunava s članovima svoje obitelji.


Dva mjeseca prije Karlove krunidbe još uvijek nije službeno donesena odluka o tomu hoće li joj prisustvovati Harry i Meghan, premda neki mediji pišu da su pozvani.


The Sun nadalje piše kako kralj kani ponuditi princu Andrewu da živi u Frogmore Cottageu, nastojeći na taj način smanjiti troškove životnog stila svoga mlađeg brata, koji trenutačno živi na luksuznom imanju Royal Lodge u Windsoru.


Andrew je pao u nemilost članova kraljevske obitelji nakon optužbi za seksualni napad i zbog prijateljstva s pokojnim američkim financijerom Jeffreyjem Epsteinom, koji je osuđen za seksualno zlostavljanje maloljetnica.


Karlo navodno razmišlja i o ukidanju godišnje apanaže Andrewu u iznosu od 250.000 funti (oko 283.000 eura).


Buckinghamska palača odbila je komentirati ovu informaciju AFP-u.