Srijeda, 4. listopada 2023

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Zbog mjera obrane od koronavirusa proračunski prihodi pali za 70 posto

01.04.2020. 14:04


Kako je rekao gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić, proračunski prihodi Grada Paga su, zbog uvođenja mjera zaštite od širenja zaraze koronavirusom, pali za 70 posto.
– Grad Pag dijeli sudbinu cijele Hrvatske, ali ipak smo u nešto težem problemu od ostalih. Problem je u tome što imamo naslijeđene obveze, blokadu i kredit za dječji vrtić, što moramo redovito otplaćivati jer nam niti jedna od tih obaveza nije prolongirana zbog trenutnih okolnosti. Financijaska situacija je izuzetno teška, imamo potpisane ugovore za nekoliko projekta koje bi dijelom trebao platiti Grad Pag, a trebalo bi platiti i treću kazetu na odlagalištu otpada. U ovom trenutku je teško reći kako će se riješiti ti problemi, kazao je ovih dana za Radio Pag gradonačelnik Fabijanić.
Naveo je kako se, nakon nekoliko financijski problematičnih godina, kada se govorilo čak i o bankrotu Grada, uspjelo ustabiliti proračun, a onda su se dogodile izvanredne okolnosti zbog koronavirusa.
– Uspjeli smo stabilizirati financije Grada, nije došlo do bankrota nego smo čak proračun povećali za osam milijuna kuna i namjeravali smo ga iduće godine još povećati. U ovu godinu smo krenuli optimistično, s novim projektima za unaprjeđenje turizma i života svih građana Paga, ali sada mnogo toga dolazi u pitanje, kazao je gradonačelnik Fabijanić dodajući kako će se razgovarati s predstavnicima Vlade RH i HBOR-om kako bi se pokušalo pronaći rješenje.
– Nadam se da ćemo prebroditi ovo teško razdoblje, a našim građanima poručujem da se paze, neka poštuju mjere koje propisuje nacionalni Stožer civilne zaštite, treba ostati doma i održavati higijenu, nositi masku i rukavice, dakle, treba se čuvati. Grad Pag je prebrodio mnoge teške situacije i siguran sam da ćemo prebroditi i ovo što se sada događa, zaključio je gradonačelnik Fabijanić. (Radio Pag)