Srijeda, 27. rujna 2023

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

Dobar posao u Dinamu

Zahvaljujući odličnim predstavama na mundijalu, u sljedećim prijelaznim rokovima Dinamo bi trebao uprihoditi preko 60 milijuna eura

Autor: Hina

21.12.2022. 10:22
Zahvaljujući odličnim predstavama na mundijalu, u sljedećim prijelaznim rokovima Dinamo bi trebao uprihoditi preko 60 milijuna eura

Foto: Luka Stanzl/PIXSELLBojišnica otvorena u maksimirskim uredima, gdje se krležijanski “dvije obitelji” bore za prevlast, direktno je povezana i s onime što slijedi, a to su dva prijelazna roka, u kojima bi Dinamo trebao uprihoditi oko 60 milijuna eura (!), ako se sve karte dobro poslože, piše u srijedu Jutarnji list.


Kada shvatite da je završna bilanca za 2022. donijela samo plus od deset milijuna kuna, Dinamovi igrači obiteljska su srebrnina koje se nitko ne želi tek tako odreći… U Dinamu su lani jedva čekali onaj pandemijski “pan-Euro”.


Očekivalo se da će iskočiti igrači poput Livakovića, Petkovića i Oršića, čime bi klubovi pohrlili u maksimirski “shopping-centar”, gdje su u izlozima poput ekskluzivnih brendova trebala stajati upravo njihova lica. No, Hrvatska, a tako i oni, na tom su turniru bili slabiji od očekivanoga.
Petković je bio blijed, Livaković neuvjerljiv, a Oršić sa skromnom minutažom. A onda je stigao Mundijal. Na kojem je Livakoviću “teškom greškom” oduzeta Zlatna rukavica, Petković je igrao bitno bolje i sve garnirao golom Brazilu, a Oršić je iskoristio svaku milisekundu na travnjaku okrunivši opus velepogotkom kontra Maroka za broncu.


Istina, očekivali su u “plavim dverima”, dok se ne glođu oko vlasti, da će Šutalo dobiti još veću priliku i ulogu startera, ali na kraju vrlo solidan debi i brončana medalja samo so mu dodatno učvrstili poziciju potentnog stopera budućnosti… A nije u cijeloj priči nevažan ni Joško Gvardiol.


Čak štoviše – s obzirom na potpisani ugovor s RB Leipzigom, koji Dinamu jamči 20 posto od sljedećeg transfera (minus bonusi), Dinamu će uskoro na ime najboljeg mladog stopera svijeta prilikom prodaje u nekog od giganata svjetskog nogometa pripasti možda i više od 23 milijuna eura, koliko je iznosila rekordna klupska prodaja Marka Pjace u Juventus!


U prijevodu, Dinamovi blagajnici ove godine neće moći ići na more, jer će biti zatrpani poslom. Livaković je postao jedna od glavnih vratarskih meta ove zime, i sigurno je da bi njegov odlazak iz Dinama mogao donijeti preko 10 milijuna eura.


Ako će se prodati Petković, to je posao od minimalno 7-8 milijuna eura, za Šutala će se inkasirati 20-ak milijuna eura (s novim bonusima) – neovisno hoće li se realizirati praktički dogovoren prijelaz u Leipzig ili negdje drugdje – dok Gvardiolov transfer od 100+ milijuna eura Dinamu nosi 20+ milijuna.


Matematika nije teška – ako se sve ovo ostvari, a sada je željezo vruće, u Maksimiru bi mogli zbrajati gotovo 60 milijuna eura, neovisno stigli oni odmah na ruke, ili kroz rate, ili bonuse, jer to je zajamčen novac, piše novinar Jutarnjeg lista Tomislav Juranović.