Utorak, 3. listopada 2023

Weather icon

Vrijeme danas

28 C°

VIDEO: Hrvatska vojska priredila doček Vatrenima u Dalmaciji, spektakl Kiowa iznad Zadra

18.07.2018. 14:36
VIDEO: Hrvatska vojska priredila doček Vatrenima u Dalmaciji, spektakl Kiowa iznad Zadra


Brodom Hrvatske ratne mornarice viceprvaci svijeta nogometaši Ivan Perišić, Ivan Strinić, Ante Rebić, Lovre Kalinić i Filip Bradarić došli su u utorak, 17. srpnja 2018. na Zapadnu rivu u Split gdje ih je dočekalo više od 50 tisuća oduševljenih građana.


Na brodu Hrvatske ratne mornarice Vatrene je dočekao zapovjednik HRM-a komodor Ivo Raffanelli s posadom broda. Posada mornara priznala je kako im je bila iznimna čast i zadovoljstvo Vatrene prevesti na spektakl na rivi te kako će ovaj dan svi još jako dugo pamtiti i prepričavati.
Pred desetke tisuća okupljenih građana Vatreni su izašli i u Zadru gdje su im priznanje odala četiri letačka helikoptera OH-58D Kiowa Warrior.
Helikopteri Kiowa Warrior pratila su jedrenjak na kojem su se nalazili reprezentativci, a izveli su i atraktivan program na Forumu gdje za Vatrene, kao i za sve posjetitelje dočeka zadarskih osvajača zlata i srebra.
Piloti koji su u Kiowama pozdravili hrvatske nogometne reprezentativce također nisu skrivali oduševljenje zbog časti koja im je pripala i kako kažu, sudjelovanje u ovom dočeku iznad Zadra posebno će im ostati u sjećanju jer su grad preletjeli u noćnim uvjetima te tako pozdravili Vatrene i tisuće oduševljenih građana.
 


 
U Zadru je Vatrene pozdravila i akrobatska skupina "Krila Oluje" koja je izvela pozdravni prelet iznad zadarskog mosta.