Polemika o bodulskom ulju zahuktava se u zadarskom novinstvu. Prihvatili su je i stručnjaci i laici.
Reagiranja su došla čak iz Kanade, Australije i Amerike.
Neka su objavljena, neka su poslana izravno meni.
I jedni i drugi pokazuju veliki interes da se spasi i održi proizvodnja otočnog ulja i njegova posebna vrijednost. Navodim nekoliko znakovitih potrošačkih opisa tog ulja.
To ulje je tečno. Može ga se piti i jesti. Paše uz gotovo sva jela. Poboljšava okus i daje punoću okusa. Ugodnog je vonja. Ne zanemarite njegovu boju poručuju potrošači.
Hrvatska proizvodnja otočnog ulja je mala i bit će još manja, ako je ograničavamo nekim nepotrebnim mjerama u pravilnicima.
Svo naše otočno ulje proda se po vrlo visokim cijenama, jer je traženo i jer ga nedostaje. Po svoj prilici bit će ga i manje, ali cijena će mu rasti. Veliki broj iseljenika u Europi i širom svijeta traži takvo ulje, ali količine i distribuciju treba tek uglaviti.
Ulja suvremene prerade, premda su fina i rafinirana, dobra su i sve više tražena kao začinska i aromatična. Daju mnoštvo mirisnih komponenti i plemenite su gorčine.
Oba ova ulja dobro je imati u jedinstvenoj ponudi dviju tržnih niša.
Ali jedna i druga niša traži jedinstvenu znamku.
Naravno, sve stručne zahtjeve i pravilnike treba poštovati, ali samo u onom dijelu, gdje se propisuju minimalni uvjeti za stavljanje proizvoda na tržište, čuvajući zdravlje potrošača. Ostale vrijednosti treba sadržavati naljepnica na boci, od proizvođača, zadruge, uz potvrdu ustanove o kakvoći svakog proizvoda, kako bi se potrošači mogli odrediti i izabrati najbolje što su naumili.
Vaš Bage
najnovije
najčitanije
KK Zadar
KK ZADAR
Košarkaški klub Zadar proslavio obljetnicu osnutka: Mladić od 79 godina koji zaslužuje muzej
Crna Kronika
NESREĆA
Podnesena optužnica protiv 23-godišnjaka zbog nesreće u kojoj su poginuli Nepalci
Nogomet
trener zadra
MARIN ORŠULIĆ: Utakmica koja će odrediti nastavak prvenstva
Ostali sportovi
OI u Parizu
Brod Belem isplovio iz Pireja s olimpijskim plamenom prema Francuskoj
Hrvatska
KONZUMACIJA MESA I MESNIH PRERAĐEVINA
Istraživanje razotkrilo: Samo jedan posto Hrvata može si priuštiti janjetinu
Nogomet
Nogometaš iz Vrane
Ante Zurak nakon nogometne karijere ‘ušao’ u poljoprivredne vode: ‘Ovo mi je puno manje stresnije…’
KK Zadar
POVIJESNA UTAKMICA
ČUVENA POBJEDA ZADRA Pogledajte video od kojeg ćete se naježiti: ‘Posebnija je od drugih…’
Županija
EDUKACIJA I INTEGRACIJA
Radnici iz Filipina i Nepala čine 10 posto zaposlenih u Cromarisu: ‘Posao je izvrstan, jako mi se sviđa…’
Moda
zadarski concept store
[FOTO] Tiramol proslavio 10. rođendan. Sana Baraba: ‘Na rubu sam suza od sreće’
Zadar
fantastičan projekt