Četvrtak, 9. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

trener zadra

MARIN ORŠULIĆ: Utakmica koja će odrediti nastavak prvenstva

Autor: Juraj Vunjak

27.04.2024. 11:33
MARIN ORŠULIĆ: Utakmica koja će odrediti nastavak prvenstva

Foto: LUKA JELIČIĆ



Nogometaše Zadra u 26. kolu Treće nogometne lige Jug u derbiju natjecanja danas u 17 sati očekuje gostovanje u Unešiću kod Zagore. Zadrani na drugom mjestu prvenstva, imaju bod manje od Zagore, jedinog rivala u borbi za prvo mjesto. Iza Zagore je 13 pobjeda zaredom dok je Zadar 15 kola bez poraza. Do kraja sezone ostalo je još pet kola, stoga je izgledno kako će derbi prelomiti natjecanje i pobjedniku otvoriti vrata prema titulu prvaka koja donosi kvalifikacije za Drugu NL. Marin Oršulić, trener Zadra, svjestan je važnosti utakmice i naglašavajući da je pred njegovom momčadi »izazov koji ga uveseljava«.


– Nisam predugo u ovoj ligi, još sam mlad, ali ne sjećam se kada su dvije momčadi bile ovoliko dominantne. Inače je to bio samo jedan klub, dok sada imamo dva koja redovno pobjeđuju kući u gostima, i to s tri ili četiri gola razlike. I mi i Zagora zaslužujemo maksimalan respekt, iako je ovo sudbonosna utakmica igrat ćemo bez alibija, idemo po pobjedu kao i uvijek. Igrat će se nogomet i poslije ove utakmice, cijenimo naše i Zagorine protivnike u preostala četiri kola. Utakmica u Unešiću sigurno će odrediti nastavak prvenstva, jedna momčad će najvjerojatnije imati veći psihološki pritisak ako izgubi. Na to gledam kao na izazov i razlog za veselje i nastojat ću da moji igrači to shvate isto tako – rekao je Oršulić koji je optimističan kad je riječ o igri svojih nogometaša.


– Imamo sjajnu momčad, ne znam kada smo igrali u niskom bloku i samo čekali priliku, svugdje igramo na gol više i pobjedu. Svjesni smo rizika koji to nosi, znamo da to nije energetski lagano, ali smo tako već naučeni i to je filozofija koju moramo nastaviti pratiti. Obećavamo navijačima da ćemo dati sve od sebe i igrati onako kako uvijek igramo, došli smo do situacije da s mladom, raspoloženom i poletnom momčadi možemo s jednom utakmicom odlučiti o naslovu prvaka.




Na drugoj strani terena bit će po mnogim pokazateljima najiskusnija momčad prvenstva.


– U Zagori su Gabrić, Maretić, Abramović, Krajina, pa dvojac Šupe. Zbilja iskusna postava, jako opasna u prekidima. Jako sam zadovoljan dosadašnjim igrama naših nogometaša, stoga ne bih volio da ova utakmica, koliko god sve upućuje na to da će biti odlučujuća, baci u zaborav sve ono što su napravili do sada, a bio je to ogroman trud i napor. Bez obzira na to što se dogodilo, a vjerujem da će sve biti dobro, našim igračima treba odati maksimalno poštovanje – zaključio je Oršulić. U jesenskom derbiju Zadar je na Stanovima svladao Unešićane s 4:1…


Nakon četiri gostovanja i tri poraza zaredom Hrvatski vitez u Posedarju će ugostiti petoplasirani Omiš. Momčad Ivana Šimurine u posljednje vrijeme opterećuju brojni izostanci, što je ostavilo i traga na rezultatima.