Srijeda, 28. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

oštećena infrastruktura

U ruskom zračnom napadu na luku Izmail dvoje ozlijeđeno

Autor: Hina

26.09.2023. 09:22
U ruskom zračnom napadu na luku Izmail dvoje ozlijeđeno

Foto: ReutersU ruskom zračnom napadu protekle noći na ključnu ukrajinsku luku za izvoz žitarica Izmail ozlijeđene su dvije osobe i oštećena infrastruktura, rekao je u utorak guverner regije Odese Oleh Kiper. Lučka zgrada, skladišta i više od 30 kamiona i automobila oštećeni su u napadu koji je trajao više od dva sata, objavio je u aplikaciji za razmjenu poruka Telegramu.


Ukrajinska vojska izvijestila je da je srušila 26 od 38 jurišnih bespilotnih letjelica iranske proizvodnje za koje je rekla da ih je lansirala Rusija.


Moskva je pojačala svoje zračne napade na ukrajinske luke na Dunavu, uključujući Izmail i Reni, nakon što je u srpnju napustila sporazum o žitu koji je osigurao siguran izvoz ukrajinskih žitarica.
Odvojeno u utorak, ruski raketni napad također je oštetio lokalnu tvrtku u južnom ukrajinskom gradu Krivom Rihu, rekao je gradonačelnik Oleksandr Vilkul. Nije bilo izravnih izvješća o žrtvama.


Napad ukrajinske bespilotne letjelice na ruski Kursk rezultirao je prekidom struje u oko sedam naselja u regiji, rekao je u utorak guverner regije Roman Starovojt. Rekao je da nema izvješća o ozlijeđenima.


Ranije je rusko ministarstvo obrane priopćilo da su njihovi sustavi protuzračne obrane uništili jednu bespilotnu letjelicu koju je lansirala Ukrajina iznad Kurska oko 5.30 ujutro.


To je uslijedilo nakon izvješća o više dronova oborenih u ponedjeljak iznad regije koja graniči s Ukrajinom.